Millores als aïllaments d’edificis municipals de Vacarisses

24/07/2017 - 08:20

L’actuació, emmarcada en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, permetrà estalviar fins a 5.000 euros anuals.

Les darreres setmanes s’estan executant un seguit d’actuacions als edificis municipals de Vacarisses de l’Ajuntament, l’escola bressol El Cuc i el Casal de Cultura. L’objectiu és millorar els aïllaments tèrmics i acústics dels seus murs exteriors i cobertes.

Es preveu que el consum de climatització i calefacció es redueixi entre un 30% i un 40% a les zones on s’està actuant. Aquestes xifres equivalen a un estalvi econòmic aproximat d’entre 4.000 i 5.000 euros anuals. Alhora, millorarà el confort tèrmic i acústic de les persones usuàries d’aquests equipaments.

En el cas de l’Ajuntament i El Cuc, s’ha insuflat aïllament de cel·lulosa per omplir la càmera d’aire sanitària d’uns 10-15 cm, que hi havia entre el mur exterior i l’envà interior. Aquest tipus d’actuació és habitual en edificis que disposen de càmera d’aire.

Les millores s’han pogut dur a terme gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona, mitjançant les Meses de Concertació 2016-2019. Tot plegat s’emmarca dins el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) a Vacarisses, amb el compromís de reduir un 20% els consums d’energia i les emissions de CO2 associades, de cara a l’any 2020.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha renovat recentment una part de l'enllumenat públic dels barris de Can Cladellas, Can Maiol, Can Llonch i Sant Genís. L’actuació als diferents barris ha estat canviar part de l’enllumenat públic antic per nous fanals LED, el consum elèctric dels quals és un 5% menor respecte a les làmpades de vapor de sodi -considerades també de baix consum-. Aquesta actuació aconsegueix que el 34% dels punts de llum de Palau-solità i Plegamans sigui de LED.

Notícia

Amb l’objectiu de continuar augmentant l’estalvi energètic de l’Ajuntament de Vacarisses, s’ha licitat una segona fase de substitució d’enllumenat per tecnologia LED.

Article

S’hi col·loquen llums tipus LED, que redueix la potència d’enllumenat actual en un 30 %

Butlletí