Mercè Conesa insta Europa a prioritzar la lluita contra la pobresa energètica

La presidenta de la Diputació de Barcelona és l’única representant catalana –i de l’estat espanyol- al Consell del Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, que s’ha constituït a Brussel·les
13/02/2017 - 08:12

El Consell del Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia (European Covenant Board of Mayors) és l’última fase del projecte del Pacte, la major coalició mundial de ciutats i pobles compromesos amb el lideratge climàtic.​

 

Durant la trobada, que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Comissió Europea, Conesa ha demanat treballar conjuntament en el disseny de polítiques més efectives contra la pobresa energètica. Conesa també ha reclamat al govern espanyol que faciliti l’accés a les energies renovables.

Durant la sessió de constitució, Mercè Conesa ha insistit a reivindicar la necessitat que «l’economia verda es materialitzi al món local», però també ha recordat que «les polítiques de sostenibilitat energètica queden lluny dels ciutadans europeus que estan patint situacions de pobresa energètica». En aquest sentit, Conesa ha insistit que «la gent necessita respostes immediates, i els governs locals, els més pròxims als ciutadans, hem de liderar aquestes respostes».

La presidenta de la Diputació de Barcelona, única representant catalana –i espanyola- al Consell del Pacte d’Alcaldes, ha explicat les polítiques de la corporació en aquest sentit destacant el programa d’ajudes a 4.000 llars en risc de pobresa energètica, que suposarà la reducció de 315 tones d’emissions de CO2 l’any. També els ajuts per a que els ajuntaments instal·lin sistemes d’energia amb biomassa, que per aquest mandat estan previstos en 850.000 euros. Conesa ha reblat el seu discurs amb una demanda a l’estat espanyol «per a que faciliti l’accés a les energies renovables, peces clau d’aquest procés»

Compromís amb el Pacte d’Alcaldes

La demarcació de Barcelona va ser la primera que es va adherir al Pacte d’Alcaldes, l’any 2008. Actualment, la Diputació de Barcelona dóna suport tècnic i financer als 227 municipis barcelonins que formen part del Pacte –i que aglutinen el 97% de la població de la demarcació-. A més, la Diputació de Barcelona coordina l’agrupació catalana del Pacte d’Alcaldes, el Club del Pacte d'alcaldes de Catalunya, i dóna suport als socis de l’estat espanyol,. Tot plegat la converteix en la primera coordinadora a Europa. 

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, al Comitè de les Regions de Brussel·les. Foto: Diputació de Barcelona.     


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’ha signat l’acord entre la Diputació de Barcelona i el Govern de l'Estat per impulsar les energies renovables als municipis de la província de Barcelona, que estarà dotat amb 11,5 milions d’euros i preveu, fins al 2030, 150 instal·lacions de plaques fotovoltaiques en edificis municipals i 30 més de producció tèrmica a partir de biomassa.

Article
En forma de pèl·lets o estelles, aquest combustible s'utilitza per a l'aigua calenta i la calefacció

Cada vegada hi ha més demanda de biomassa, un tipus d'energia que produeix aigua calenta i calefacció sense haver d'utilitzar, per exemple, gasoil. És, a més, i sobretot, una bona manera de regenerar i gestionar la fusta dels boscos. A Catalunya hi ha sis plantes de producció que fabriquen pèl·let amb la màxima certificació europea de qualitat. L'altre gran recurs de la biomassa és l'estella que s'obté d'arbres que es descarten per a altres utilitats.

Notícia

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació va organitzar jornades formatives arreu de la demarcació.

Butlletí