Malgrat instal·la plaques solars per a l'autoconsum

13/04/2023 - 10:00

L'Ajuntament tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Es col·loquen 46 plaques solars a sobre de la teulada inclinada del Mercat Municipal i de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament. L’Ajuntament consumeix de mitjana uns 58.228 kWh d’energia, dels quals 21.413 kWh seran produïts per l’energia del sol, representant un estalvi anual a la factura elèctrica de 6.224,47 euros.

El cost de la instal·lació dels panells fotovoltaics serà de 26.349,54 euros, i per tant la inversió s’amortitzarà en quatre anys i tres mesos, aproximadament, si el preu del kWh elèctric es mantingués al preu actual. La instal·lació fotovoltaica disposarà d'un sistema de monitoratge de la producció i de l’autoconsum, que controlarà tant la generació de l’inversor com l’autoconsum i l'abocament d’excedents de la producció solar no autoconsumida instantàniament a la xarxa de distribució elèctrica, si hi ha excedents.

És la primera vegada que el consistori instal·la plaques per a l'autoconsum. Des de fa setze anys, hi ha panells a la teulada del Pavelló Germans Margall i del magatzem de Serveis en el Territori en la zona industrial de Can Patalina. 
 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Notícia

S’ha completat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici de la prefectura de la Policia Local.

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Butlletí