Lluminàries led solars a Badia del Vallès

01/06/2018 - 07:13

Els serveis tècnics de l'Ajuntament han instal·lat 9 lluminàries led que s'alimenten d'energia solar per il·luminar el camí d'accés per als vianants que va des de l'aparcament del carrer Algarve fins al vial d'accés a Badia des de l'Ikea.

Aquest camí el transiten diàriament moltes persones per desplaçar-se a la zona comercial del Sabadell Parc Empresarial i fer servir el transport públic.

Les noves lluminàries autosuficients, de tecnologia led, ofereixen una potència individual de 30W, amb una intensitat lluminosa equivalent a 100W. La llum que produeixen és blanca, amb una temperatura de color de 4.000 graus Kelvin i no contaminant. El model de lluminària instal·lat està homologat per la Diputació de Barcelona.

El seu funcionament és totalment autònom, ja que la placa solar fa de sensor lumínic i activa la lluminària quan disminueix la intensitat de llum ambiental. Així mateix, estan programades per disminuir la seva potència en un 30% des de les 12 de la nit fins a les 6 hores del matí; d'aquesta manera redueixen el seu consum i l'afectació lumínica al seu entorn durant la nit.

La instal·lació d'aquestes lluminàries és una iniciativa que respon a la voluntat del consistori per integrar sistemes d'enllumenat no contaminant i més sostenibles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Notícia
L'acció permetrà estalviar 184 tones de CO2

Tots els polígons industrials de Santa Perpètua disposaran properament de lluminàries de tecnologia led. El Consistori ha adjudicat els treballs de substitució de 963 lluminàries de VSAP instal·lades als polígons per lluminàries led. L’actuació preveu un estalvi energètic anual de 477.857 kwh, que representa un estalvi econòmic de 62.000 euros i una reducció de 184 tones d’emissions de CO2.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Butlletí