Lluminàries led solars a Badia del Vallès

01/06/2018 - 07:13

Els serveis tècnics de l'Ajuntament han instal·lat 9 lluminàries led que s'alimenten d'energia solar per il·luminar el camí d'accés per als vianants que va des de l'aparcament del carrer Algarve fins al vial d'accés a Badia des de l'Ikea.

Aquest camí el transiten diàriament moltes persones per desplaçar-se a la zona comercial del Sabadell Parc Empresarial i fer servir el transport públic.

Les noves lluminàries autosuficients, de tecnologia led, ofereixen una potència individual de 30W, amb una intensitat lluminosa equivalent a 100W. La llum que produeixen és blanca, amb una temperatura de color de 4.000 graus Kelvin i no contaminant. El model de lluminària instal·lat està homologat per la Diputació de Barcelona.

El seu funcionament és totalment autònom, ja que la placa solar fa de sensor lumínic i activa la lluminària quan disminueix la intensitat de llum ambiental. Així mateix, estan programades per disminuir la seva potència en un 30% des de les 12 de la nit fins a les 6 hores del matí; d'aquesta manera redueixen el seu consum i l'afectació lumínica al seu entorn durant la nit.

La instal·lació d'aquestes lluminàries és una iniciativa que respon a la voluntat del consistori per integrar sistemes d'enllumenat no contaminant i més sostenibles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Notícia
Es preveu un estalvi del 80%

L’Ajuntament d’Alcarràs va iniciar el mes de febrer els treballs associats a la renovació de l’enllumenat públic del municipi i la substitució de les gairebé 1.600 làmpades de vapor de sodi actualment en servei per d’altres tantes amb tecnologia LED que permetran reduir en més d’un 80% la factura dels consums d’energia associats a l’enllumenat públic.

Butlletí