L'Hospital de Terrassa inaugura la seva caldera de Biomassa

Font: Diputació de Barcelona i Terrassa Digital

24/07/2018 - 08:46

El Consorci Sanitari de Terrassa ha posat en funcionament la caldera de biomassa més gran de Catalunya en una instal·lació sanitària (podria donar servei a 735 habitatges).

Subministrarà calefacció i aigua calenta sanitària a l’hospital, consumirà 2.500 tones d’estella anuals, evitarà l’emissió de més de 1.200 tones de CO2 a l’atmosfera i ha costat més de 919.600 euros. Culmina així una idea que es va formular fa més de 5 anys i que s’emmarca en el projecte “Boscos del Vallès”, promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que busca valoritzar l’explotació de les finques forestals, prevenir incendis, apostar per les energies renovables i el respecte al medi ambient i, també, crear ocupació.

L'edifici de l'Hospital de Terrassa s'escalfarà amb una caldera alimentada amb estella forestal. Aquesta serà la caldera més gran instal·lada a la província de Barcelona en un edifici públic. La instal·lació de la caldera forma part del projectes "Boscos del Vallès" promogut pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i permetrà obtenir una energia neta i de proximitat al mateix temps que contribuirà a la cura dels boscos i a la prevenció d'incendis.

La Diputació de Barcelona ha donat suport tècnic a la redacció del projecte de biomassa de l’Hospital de Terrassa, el qual fa un pas important en la reducció dels gasos d’efecte hivernacle i en la promoció de la sostenibilitat del seu edifici.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
06/06/2019
Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa)
Notícia

L'estella és el material del qual s’alimenta una caldera d'una xarxa de calor. / DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

El projecte ‘Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona’ té com a objectiu crear en aquestes comarques un model de referència a partir d’una prova pilot amb nou municpis

Notícia

S’ha realitzat a Terrassa el concurs “Ets A plus plus?” al Mercat Municipal de Sant Pere. El seu objectiu ha estat apropar l’interès per l’eficiència energètica a la ciutadania. Per concursar s'havia d’emplenar unes butlletes situades als mercats municipals. Cada papereta tenia preguntes relacionades amb l’estalvi energètic.

Butlletí