L'Hospital de Terrassa inaugura la seva caldera de Biomassa

Font: Diputació de Barcelona i Terrassa Digital

24/07/2018 - 08:46

El Consorci Sanitari de Terrassa ha posat en funcionament la caldera de biomassa més gran de Catalunya en una instal·lació sanitària (podria donar servei a 735 habitatges).

Subministrarà calefacció i aigua calenta sanitària a l’hospital, consumirà 2.500 tones d’estella anuals, evitarà l’emissió de més de 1.200 tones de CO2 a l’atmosfera i ha costat més de 919.600 euros. Culmina així una idea que es va formular fa més de 5 anys i que s’emmarca en el projecte “Boscos del Vallès”, promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que busca valoritzar l’explotació de les finques forestals, prevenir incendis, apostar per les energies renovables i el respecte al medi ambient i, també, crear ocupació.

L'edifici de l'Hospital de Terrassa s'escalfarà amb una caldera alimentada amb estella forestal. Aquesta serà la caldera més gran instal·lada a la província de Barcelona en un edifici públic. La instal·lació de la caldera forma part del projectes "Boscos del Vallès" promogut pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i permetrà obtenir una energia neta i de proximitat al mateix temps que contribuirà a la cura dels boscos i a la prevenció d'incendis.

La Diputació de Barcelona ha donat suport tècnic a la redacció del projecte de biomassa de l’Hospital de Terrassa, el qual fa un pas important en la reducció dels gasos d’efecte hivernacle i en la promoció de la sostenibilitat del seu edifici.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Notícia

La xarxa de calor amb caldera de biomassa forestal ja funciona a ple rendiment a Palau-solità i Plegamans

Notícia

Els edificis inventariats podran incorporar criteris de sostenibilitat energètica - amb condicions - en cas de ser rehabilitats, que s’intervingui per a donar-los un nou ús o bé per dotar-los d’activitat. També, tot i no emprendre cap iniciativa arquitectònica o urbanística, podran utilitzar les seves teulades com a base d’una instal·lació fotovoltaica.

Butlletí