L'hort escolar com a eina educativa a Sant Vicenç de Montalt

05/04/2023 - 08:21

Amb la cessió d’un hort municipal a l’Institut Esteve Albert, l’Ajuntament reforça la dimensió educativa d’aquests espais, que ja són presents a les escoles Sant Jordi i Sot del Camp.

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha cedit un hort municipal a l’Institut Esteve Albert perquè l'alumnat pugui plantar diferents hortalisses i verdures, en el marc del projecte ‘Hort 2024’ que impulsa el centre dins de les seves activitats i ensenyaments. La parcel·la de propietat municipal es troba ubicada al parc dels Germans Gabrielistes, a tocar de l’institut, té 30 m2 i disposa d'un punt d'aigua de rec, un petit armari per guardar eines i estris i un compostador.

Les possibilitats de l'hort com a recurs educatiu són moltes, ja que permet aprendre a cultivar verdures i hortalisses i l'ús eficient de l'aigua. També desenvolupa la socialització entre l’alumnat, i fomenta la integració social i el treball en equip. D'altra banda, amb els horts escolars els nens/es i joves comparteixen tasques que afavoreixen una alimentació sana, i valors sobre l'agricultura i la importància del camp. I aquest recurs a més promou una consciència de cura i respecte pel medi ambient, i incentiva la participació de tota la comunitat educativa, i promou una activitat a l'aire lliure.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Acte
15/10/2023 - 00:00
Mataró
Notícia

Es tracta del depredador natural del pugó, que afecta diferents arbres i provoca caiguda de les fulles i la melassa, que deixa el terra brut i enganxifós.

Butlletí