L'hort comunitari de Badia del Vallès, finalista del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela

11/01/2017 - 16:24

El projecte de l’hort comunitari de Badia va ser un dels 5 finalistes del concurs, d'entre 38 projectes presentats.

El dijous 15 de desembre va tenir lloc a Barcelona el lliurament del Premi Josep Ma. Rueda i Palenzuela, organitzat per l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona. El projecte de l’hort comunitari de Badia va ser un dels 5 finalistes del concurs, d'entre 38 projectes presentats.

Malgrat no haver guanyat el premi, es va reconèixer el valor social d’aquest projecte i el seu caràcter innovador. En el context de crisi ambiental i econòmica, d’apologia de la immediatesa i de pèrdua de vincle social, a l’hort comunitari es proposa tornar connectar amb la natura, aprendre a treballar amb els seus temps, que són lents, treballar col·lectivament i així promoure una comunitat activa i solidària. A través de la collita, fruit del treball dels voluntaris, que es reparteix a la Botiga social de Badia -l’Olivera- es pot donar accés a persones amb pocs o cap recursos, a productes sans, ecològics i de proximitat. A més, les persones beneficiàries d’aquesta ajuda poden participar activament en aquest espai, i d’aquella manera ser partícips d’aquest projecte.  

L’hort comunitari també compta amb un espai dirigit a persones amb problemes de salut mental, dinamitzat per l’entitat Catalunya Sostenible. Es tracta d’un espai obert a la participació de tothom, que compta amb la presència d’un treballador experimentat en horticultura ecològica, els dilluns a la tarda de 16 h a 18 h, i els dimarts i els divendres de 9.30 h a 13 h.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia

El projecte "Estima't l'hort", de l'Escola La Sardana, ha guanyat el primer premi escolar Welleda Open Garden. Aquest projecte ja va guanyar el primer Premi al concurs d'Horts Escolars Ecològics de Catalunya l'any 2017-18 i també ha estat reconegut pel Departament d'Educació com un Projecte Innovador al curs 2020-21.

Notícia
En el marc del projecte Llavors de sempre

200 persones de 20 horts comunitaris de Granollers i comarca han recollit recullen a l’Espai Congost safates de planter de varietats locals en el marc de la sisena edició del projecte Llavors de sempre.

Butlletí