L’estalvi energètic aconseguit al febrer per cinc escoles de Mataró permetrà destinar 7.774 € més a pobresa energètica

Equival al consum energètic mensual de 206 famílies i d’aigua de 6 famílies
08/05/2018 - 08:18

Les escoles Antonio Machado, Anxaneta, Les Aigües, Tomàs Viñas i Montserrat Solà de Mataró s’hi van sumar a la iniciativa i al llarg del mes de febrer han aplicat diferents mesures d’estalvi energètic.​

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell, ha presentat avui els resultats de la Marató d’estalvi energètic a les escoles de Mataró que ha tingut lloc durant el mes de febrer amb un doble objectiu: sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic aplicant bones pràctiques per reduir-lo i a la vegada aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social.

Les escoles al llarg del mes de febrer han aplicat diferents mesures d’estalvi energètic, com reduir hores d’ús de la climatització, tancar lluminàries que no són necessàries, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, etc.

Les mesures s’han pogut portar a la pràctica amb la implicació d’alumnes, professors i resta de treballadors dels equipaments. Avui s’ha fet un reconeixement als membres d’aquestes comunitats educatives i se’ls ha lliurat un diploma com agraïment per la seva participació.

Els resultats

Durant la iniciativa s’han agafat dades dels consums d’electricitat, calefacció i aigua de manera setmanal als equipaments per veure l’evolució dels mateixos. Els resultats mensuals s’han comparat amb la mitja del mes de febrer dels tres últims anys (2015, 2016 i 2017), i també s’han ponderat les dades de consum en relació a les condicions climatològiques, ja que el passat mes de febrer ha estat el més fred de tot el període d’avaluació.

Així, l’estalvi energètic total ha estat de 144.003 kWh (3.255 kWh menys d’electricitat, 72.062 kWh menys en gas i 68.686 kWh menys en Tub verd) i també s’han estalviat 70 m³ d’aigua. Traduït en dades de consum domèstic, les escoles han estalviat l’equivalent al consum mensual d’energia de 206 famílies i al consum d’aigua de 6 famílies.

En termes econòmics, aquest estalvi aconseguit equival a 7.774 €.

L’Ajuntament destinarà aquesta quantitat a incrementar els recursos que el pressupost municipal destina a mesures contra la pobresa energètica (97.000 € pressupostats), com ajuts per al pagament de factures o reformes en habitatges de famílies vulnerables per millorar l’eficiència energètica dels mateixos. Per dur a terme aquests treballs de millora als habitatges es va signar un acord amb l’Associació d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria. Al 2017 l’Ajuntament va fer 428 ajuts individualitzats per contribuir al pagament de factures energètiques i 62 intervencions en domicilis de famílies vulnerables, en part amb els recursos procedents de la Marató de l’estalvi energètic. 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La IV Marató de l'estalvi energètic s'ha portat a terme durant el mes de febrer a 9 municipis: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i també a 9 departaments de la Generalitat de Catalunya.  

Notícia

El medi ambient serà el tema protagonista del Consell d'Infants de Mataró, que celebra el seu sisè curs 46 alumnes de cinquè i sisè de primària de 22 escoles de la ciutat.  Els estudiants van prendre aquesta decisió per votació en l'acte de constitució del consell, celebrat aquest al Saló de Sessions de l'Ajuntament i que va coincidir amb els 30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants.

Notícia

L'acte ha servit per celebrar l'èxit dels resultats d'aquesta edició, per compartir experiències i per fer el lliurament simbòlic dels diners estalviats a un projecte de lluita contra la pobresa energètica

L'acte ha servit per celebrar l'èxit dels resultats d'aquesta edició, per compartir experiències i per fer el lliurament simbòlic dels diners estalviats a un projecte de lluita contra la pobresa energètica

Butlletí