L'Espluga de Francolí inicia la segona campanya “Fem-ho bé!” per reduir la contaminació acústica als carrers

25/08/2022 - 10:00

Des de la regidoria de Ciutadania i de Comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es posa en marxa la segona campanya ciutadana per millorar el civisme al municipi. La campanya “Fem-ho bé!” aquest cop girarà entorn la disminució del soroll i el destorb veïnal.

“Fem-ho bé! Campanyes per promoure el civisme”, és el títol genèric que engloba les tres temàtiques que es tractaran per millorar la convivència a l’Espluga de Francolí. La primera, iniciada a principis d’abril, va comptar amb accions i material divulgatiu per millorar les cures i bones pràctiques dels ciutadans que tenen animals domèstics. Ara, i aprofitant l’època de l’estiu la campanya continua posant sobre la taula el fet de reduir el soroll sobretot en horari nocturn, i finalment, cap al mes d’octubre es farà una altra campanya amb les bones pràctiques en relació a la gestió dels residus domèstics.

 

Menys soroll, més convivència

 

Sota el lema “Menys soroll, més convivència” l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí busca reduir el soroll a l’espai públic en hores de descans i potenciar el silenci nocturn. Es duran a terme un seguit d’accions per la necessitat de reduir la problemàtica del soroll i remoure consciències per augmentar la implicació
i el compromís de la ciutadania.

Per promoure la campanya, es trobaran tota classe de materials informatius repartits per diferents punts del municipi, com ara cartells, vinils a terra, senyals als fanals, cartells de ‘no molestar’ als poms de les portes i, per altra banda, s’optarà per material divulgatiu en línia com ara difusió a les xarxes socials, també falques a la ràdio i un petit vídeo promocional. A més la campanya vol comptar amb la implicació dels bars i per això l’Ajuntament posarà a disposició d’aquests negocis unes etiquetes per enganxar a les taules de les terrasses i així propiciar que a partir de les 22 h es procuri respectar el descans veïnal.
 

 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ja inclou l’aprovació definitiva de la resolució per la qual es redueixen els horaris d’obertura de les terrasses situades en aquests espais. Des del 28 d'octubre, entre setmana, de diumenge a dijous, hauran de tancar a les 23.00 hores, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, a les 24.00 hores.

Notícia

La voluntat municipal és regular l’ús de pirotècnia i els focs d’artifici, preservant les festes patrimonials, per tal de tenir en compte les diferents sensibilitats en relació a la salut de les persones, dels animals i de l’entorn. Les persones interessades en aportar idees i solucions poden fer-ho fins al 12 d’octubre al Portal de participació.

Article

Segons l’Institut de Salut Global de Barcelona, el 86% de la població de Mataró està afectada pel soroll, una problemàtica que l’Ajuntament vol revertir.

Butlletí