L’Escola Camins de Les Franqueses aposta per l’estalvi amb el Projecte Euronet 50/50

12/01/2017 - 09:17

El projecte EURONET 50/50 és un projecte a nivell europeu, promogut per la Diputació de Barcelona, per conscienciar en el bon ús energètic per part de les escoles i l’estalvi econòmic.

El Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut i l’Escola Camins estan treballant en la renovació, per un curs mes, del conveni per dur a terme el Projecte EURONET 50/50 max., signat durant el curs 2014/2015.

El curs passat, l’Escola Camins va començar la implantació d’aquest projecte portant a terme un seguit d’accions, entre d’altres, el peó de manteniment del centre, Damià Morales, que és qui s’encarrega del bon funcionament de les instal·lacions, va ensenyar el comptador de gas i llum als nens, de manera que poguessin entendre el seu funcionament i veure el consum que se’n fa.

Després de la visita al comptador els alumnes van poder elaborar unes fitxes sobre el què havien après. També van poder treballar amb factures i així veure les despeses, cosa que va permetre que busquessin alternatives per promoure l’estalvi com ara plaques soles, energia eòlica, etc. Per últim, els alumnes dividits en grups van pensar mesures d’estalvi i les van presentar a la resta d’alumnes de l’escola.

L’Escola fa una valoració molt positiva del projecte ja que s’ha pogut fer un estudi energètic amb els alumnes que formaven part del programa i alhora s’ha portat a terme un treball de conscienciació amb la resta d’infants de l’escola.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Notícia

La Diputació de Barcelona aprova una subvenció d'1.500.000 d'euros per poder fer l'actuació.

Notícia

L'exposició 'La llavor' enceta l'activitat a l'Aula de Natura del Falgar. La mostra, que representarà el futur parc d'acció climàtica, es podrà visitar els pròxims quatre caps de setmana, d'11 a 19 h

Butlletí