L’Escola Camins de Les Franqueses aposta per l’estalvi amb el Projecte Euronet 50/50

12/01/2017 - 09:17

El projecte EURONET 50/50 és un projecte a nivell europeu, promogut per la Diputació de Barcelona, per conscienciar en el bon ús energètic per part de les escoles i l’estalvi econòmic.

El Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut i l’Escola Camins estan treballant en la renovació, per un curs mes, del conveni per dur a terme el Projecte EURONET 50/50 max., signat durant el curs 2014/2015.

El curs passat, l’Escola Camins va començar la implantació d’aquest projecte portant a terme un seguit d’accions, entre d’altres, el peó de manteniment del centre, Damià Morales, que és qui s’encarrega del bon funcionament de les instal·lacions, va ensenyar el comptador de gas i llum als nens, de manera que poguessin entendre el seu funcionament i veure el consum que se’n fa.

Després de la visita al comptador els alumnes van poder elaborar unes fitxes sobre el què havien après. També van poder treballar amb factures i així veure les despeses, cosa que va permetre que busquessin alternatives per promoure l’estalvi com ara plaques soles, energia eòlica, etc. Per últim, els alumnes dividits en grups van pensar mesures d’estalvi i les van presentar a la resta d’alumnes de l’escola.

L’Escola fa una valoració molt positiva del projecte ja que s’ha pogut fer un estudi energètic amb els alumnes que formaven part del programa i alhora s’ha portat a terme un treball de conscienciació amb la resta d’infants de l’escola.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
S’ha reduït la potència a equipaments tancats per la COVID-19

Setze ajuntaments es van interessar per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) del Consell Comarcal del Vallès Oriental d’ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estaven tancats per la COVID-19.

Notícia

Catalunya celebrarà, entre els dies 22 i 26 de juny, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES2020), una iniciativa sincronitzada amb la resta d'Europa que té per objectiu incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els hàbits en el consum d’energia.

Butlletí