Les Franqueses canviarà 5.000 punts d'enllumenat públic per tecnologia LED

03/05/2023 - 10:00

La Diputació de Barcelona aprova una subvenció d'1.500.000 d'euros per poder fer l'actuació.

La Diputació de Barcelona ha aprovat una subvenció d'1.500.000 d'euros perquè l'enllumenat públic de tot el municipi passi a ser LED. Això suposa substituir totes les bombetes per tecnologia LED abans de finals de 2023 i aplicar sistemes de regulació que permetran la gestió astronòmica dels horaris d'encesa i apagada i l'adaptació de la intensitat de la il·luminació mitjançant la reducció del flux segons les necessitats. En definitiva, el canvi de sistema en 5.000 punts d'enllumenat públic permetrà disminuir la despesa en els conceptes de potència i d'energia elèctrica.

Aquesta acció és un dels quatre eixos per reduir la petjada mediambiental del municipi presentat a finals de l'any passat i que inclou també la millora de l'eficiència energètica als equipaments municipals, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la implantació de punts de càrrega per a cotxes elèctrics. Cadascun d'aquests punts es troba en diferent fase de desenvolupament.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Butlletí