L'EMD de Valldoreix implanta la telegestió de l'enllumenat públic al 70% del territori

Font: Cugat Media

02/02/2020 - 08:09

El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona. D'aquesta manera, es pot controlar en temps real on hi ha una incidència o avaria i actuar de manera immediata.La primera fase de proves es va executar durant el mes de desembre de 2019 i va implicar els dos quadres elèctrics que donen servei a la Colònia de Montserrat i a l'entorn de la plaça del Mas Roig. Amb aquesta fase inicial la gestió remota ha arribat a 31 dels 50 dispositius que controlen el funcionament dels 3.800 fanals distribuïts pels carrers de la vila.

L'EMD de Valldoreix té prevista una segona fase perquè la telegestió arribi als 19 quadres elèctrics restants que no han entrat a la prova inicial. Els motius que han decantat la priorització del desplegament de la gestió remota en aquests primers 31 quadres s'han fonamentat en els quadres que donen servei a àrees més grans, els que donen servei als carrers principals i més transitats i les zones que registren més incidències.

La primera fase d'implementació de la gestió telemàtica de l'enllumenat públic de la vila ha tingut un cost al voltant dels 45.000 euros i durant els propers mesos es planificarà el desplegament als quadres restants. 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Butlletí