L'EMD de Valldoreix implanta la telegestió de l'enllumenat públic al 70% del territori

Font: Cugat Media

02/02/2020 - 08:09

El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona. D'aquesta manera, es pot controlar en temps real on hi ha una incidència o avaria i actuar de manera immediata.La primera fase de proves es va executar durant el mes de desembre de 2019 i va implicar els dos quadres elèctrics que donen servei a la Colònia de Montserrat i a l'entorn de la plaça del Mas Roig. Amb aquesta fase inicial la gestió remota ha arribat a 31 dels 50 dispositius que controlen el funcionament dels 3.800 fanals distribuïts pels carrers de la vila.

L'EMD de Valldoreix té prevista una segona fase perquè la telegestió arribi als 19 quadres elèctrics restants que no han entrat a la prova inicial. Els motius que han decantat la priorització del desplegament de la gestió remota en aquests primers 31 quadres s'han fonamentat en els quadres que donen servei a àrees més grans, els que donen servei als carrers principals i més transitats i les zones que registren més incidències.

La primera fase d'implementació de la gestió telemàtica de l'enllumenat públic de la vila ha tingut un cost al voltant dels 45.000 euros i durant els propers mesos es planificarà el desplegament als quadres restants. 

Categories: 

Relacionats

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Notícia
1.300 llumeneres amb una inversió conjunta d’1,9 milions

L’Ajuntament de Mataró ja té en marxa els treballs dels 8 projectes de renovació i millora de quadres d’enllumenat que es preveia executar aquest 2022. Amb les inversions que s’han anat executant, l’enllumenat consumeix ara un 40 % menys d’energia que al 2015.

Butlletí