L’edifici de l’Ajuntament de Castellbisbal tindrà plaques solars per a autoconsum

14/01/2018 - 09:17

Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Alterna Energia per 33.582 euros, està previst que comencin durant el primer trimestre de l’any 2018.

La propera instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a l’edifici de l’Ajuntament forma part dels projectes per la transició energètica que impulsa l’AMB, que ha fet un estudi sobre la viabilitat d’aquesta actuació.

Segons l’informe de l’AMB, l’edifici de l’Ajuntament, un cop entrin en funcionament les plaques solars, produirà 35.000 kWh a l’any donant cobertura al 10% de les seves necessitats energètiques elèctriques, garantint una ràtio d’autoconsum del 100%.

L’estalvi energètic que generaran les noves plaques solars serà d’uns 4.000 € l’any, de manera que en 8 anys i mig s’haurà recuperat el cost íntegre de la inversió feta en la instal·lació


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

Aquesta taula vol ser una eina que permeti coordinar les polítiques municipals i catalanes per abordar els reptes que planteja la transició energètica. 

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí