L'Avinguda de la Ribera de Montcada es convertirà en un passeig fluvial

Font: AMB.cat

21/11/2022 - 09:13

L'AMB comença les obres de transformació d'aquest eix vertebrador de Montcada i Reixac la ciutat, que connectarà l'espai fluvial amb el nucli urbà. 

El pressupost és d'uns 2,7 M€ i està finançat per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER.

Han començat les actuacions a l'avinguda de la Ribera de Montcada i Reixac, que reforçaran aquest eix com a passeig fluvial i milloraran la relació de la ciutadania amb el riu Besòs.

Aquesta transformació, que suposa una inversió de 2.704.999,98 €  finançada per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER, es farà en una superfície total de 7.650 m2 i tindrà una durada aproximada de 10 mesos i mig.

Les principals intervencions que s'hi portaran a terme són les següents:

  • Transformació de cruïlles existents en places amb prioritat per als vianants.
  • Creació d'un mirador al riu, que serà un balcó que connectarà el nucli urbà amb l'espai natural.
  • Construcció d'un carril bici segregat de la circulació rodada.
  • Col·locació de vegetació i arbrat per reforçar l'alineació de freixes existent, així com d'altres espècies presents en ambients riberencs que aportaran regulació tèrmica i confort ambiental i faran augmentar la biodiversitat al llarg del passeig. Es plantaran més de 1.000 noves unitats en total.
  • Regularització de les voreres i ampliació de l'amplada del passeig per complir els criteris d'accessibilitat.

Amb l'objectiu de millorar la seguretat i el confort dels vianants, la calçada quedarà deprimida respecte de la cota de les places i el passeig fluvial. Aquest canvi de desnivell actuarà com a element dissuasiu i contribuirà a mantenir una velocitat del trànsit reduïda al llarg de l'avinguda.

Aquest projecte, que forma part del Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans PSG compleix les estratègies metropolitanes següents:

  • Millorar la connexió entre els espais fluvials i les ciutats
  • Dignificar l'espai públic, amb més qualitat paisatgística i un impuls a l'ús ciutadà
  • Potenciar la mobilitat sostenible i l'ús de la bicicleta
  • Implementar el verd urbà com a mesura de mitigació de l'illa de calor

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El consorci Besòs-Tordera treballa amb un projecte per potabilitzar l'aigua que sanegen les depuradores de Granollers, Caldes i Santa Maria de Palautordera.

Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Butlletí