L'Avinguda de la Ribera de Montcada es convertirà en un passeig fluvial

Font: AMB.cat

21/11/2022 - 09:13

L'AMB comença les obres de transformació d'aquest eix vertebrador de Montcada i Reixac la ciutat, que connectarà l'espai fluvial amb el nucli urbà. 

El pressupost és d'uns 2,7 M€ i està finançat per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER.

Han començat les actuacions a l'avinguda de la Ribera de Montcada i Reixac, que reforçaran aquest eix com a passeig fluvial i milloraran la relació de la ciutadania amb el riu Besòs.

Aquesta transformació, que suposa una inversió de 2.704.999,98 €  finançada per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER, es farà en una superfície total de 7.650 m2 i tindrà una durada aproximada de 10 mesos i mig.

Les principals intervencions que s'hi portaran a terme són les següents:

  • Transformació de cruïlles existents en places amb prioritat per als vianants.
  • Creació d'un mirador al riu, que serà un balcó que connectarà el nucli urbà amb l'espai natural.
  • Construcció d'un carril bici segregat de la circulació rodada.
  • Col·locació de vegetació i arbrat per reforçar l'alineació de freixes existent, així com d'altres espècies presents en ambients riberencs que aportaran regulació tèrmica i confort ambiental i faran augmentar la biodiversitat al llarg del passeig. Es plantaran més de 1.000 noves unitats en total.
  • Regularització de les voreres i ampliació de l'amplada del passeig per complir els criteris d'accessibilitat.

Amb l'objectiu de millorar la seguretat i el confort dels vianants, la calçada quedarà deprimida respecte de la cota de les places i el passeig fluvial. Aquest canvi de desnivell actuarà com a element dissuasiu i contribuirà a mantenir una velocitat del trànsit reduïda al llarg de l'avinguda.

Aquest projecte, que forma part del Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans PSG compleix les estratègies metropolitanes següents:

  • Millorar la connexió entre els espais fluvials i les ciutats
  • Dignificar l'espai públic, amb més qualitat paisatgística i un impuls a l'ús ciutadà
  • Potenciar la mobilitat sostenible i l'ús de la bicicleta
  • Implementar el verd urbà com a mesura de mitigació de l'illa de calor

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La companyia d'aigües CASSA i l'Ajuntament de Santa Perpètua treballen en dos projecte a sol·licitar al PERTE del Cicle Integral de l'aigua. 

Notícia

En el context actual d’extrema sequera l'Ajuntament de Vacarisses ha informat que aquesta acció se sanciona amb una multa econòmica.

Article

La unitat d’educació ambiental mòbil, projecte pioner, s’ha presentat aquest dissabte, 19 de novembre, i ha donat el tret de sortida a les activitats de la Setmana de Prevenció de Residus a Montcada i Reixac.

Butlletí