L'AMB i Nissan fan balanç del seu acord per a impulsar la mobilitat sostenible

Font: AMB.cat

24/01/2017 - 12:23

Aspecte general de la trobada sobre mobilitat sostenible | Premsa AMB

L'AMB i Nissan han celebrat la I Trobada de Mobilitat Sostenible que ha servit per presentar les mesures de mobilitat sostenible de l'AMB per a lluitar contra la contaminació atmosfèrica, fer balanç dels resultats de l'acord entre l'AMB i Nissan, vigent des del 2015, i presentar, per part de la companyia automobilística, una primera proposta de campanya de comunicació per promoure l'ús del vehicle elèctric.

Tant l'empresa com l'administració pública metropolitana han coincidit en que encara queda molta feina per fer, i es per això que ambdues han deixat clares les seves intencions de renovar el seu conveni de cara al 2017.

Des de l'inici d'aquesta col·laboració Nissan ha aportat una flota exclusiva de 12 vehicles elèctrics, formada per 6 LEAF i 6 e-NV200, per a l'ús dels serveis municipals dels ajuntaments metropolitans. D'aquesta manera, a dia d'avui, el 70% dels municipis metropolitans  ja han pogut provar els avantatges de conduir un vehicle elèctric. Mitjançant aquestes cessions s'han recorregut més de 60.000 km sense emetre emissions contaminants, amb un estalvi equivalent en emissions de CO2 de gairebé 10 tones.

De cara al primer trimestre d'aquest any està previst que sis ajuntaments més puguin disposar d'aquestes unitats. L'última onada del pla de cessions es realitzarà entre els mesos d'abril i maig.

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i del conseller director general de Nissan Iberia, Marco Toro.

Poveda, ha expressat que l'aposta per la mobilitat sostenible a la metròpolis és ferma i ha recordat totes les mesures que s'estan prenent per combatre la contaminació atmosfèrica. "Entre elles destaca la discriminació positiva dels vehicles menys contaminants, amb incentius i beneficis fiscals, la creació de 10 punts de recàrrega ràpida gratuïta, i diferents convenis per promoure l'ús de vehicles elèctrics en serveis municipals i empreses privades", ha comentat el vicepresident metropolità

Marco Toro, ha destacat el valor d'aquesta col·laboració: "Els ajuntaments tenen un paper clau a l'hora de difondre i sensibilitzar els seus ciutadans sobre els beneficis de la mobilitat sostenible, així que és essencial que unim les nostres forces amb les seves." Toro, també ha reconegut que l'àrea metropolitana de Barcelona és una de les zones que més avenços ha fet per adaptar-se al vehicle elèctric.

A la trobada també ha participat el conegut meteoròleg català i convençut usuari del vehicle elèctric, Francesc Mauri, que ha estat l'encarregat d'inaugurar l'acte, amb la conferència "La mobilitat elèctrica del nostre país".

L'acord amb Nissan s'emmarca dins de l'estratègia metropolitana per reduir notablement les emissions i rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica generada pel trànsit rodat en l'horitzó 2020. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Butlletí