L'AMB eixamena les abelles als parcs per protegir-les

Font: AMB.cat

02/04/2017 - 10:05

Durant la primavera l'AMB gestiona l'eixamenament de les abelles a la xarxa de parcs metropolitans amb el doble objectiu, d'una banda, afavorir la supervivència dels insectes durant el procés de divisió dels ruscos i, de l'altra, garantir la seguretat dels usuaris dels parcs davant possible picades o molèsties.

Les abelles són vitals en el nostre ecosistema. Són insectes pol·linitzadors que ajuden en el procés de reproducció de les plantes, afavoreixen la recuperació dels espais verds de les zones urbanes i poden funcionar com a bioindicadors ambientals.

Aquests insectes posen en marxa durant la primavera l'eixamenament, el seu mecanisme reproductiu. Es tracta d'un procés natural i instintiu que divideix i multiplica la colònia o el rusc. S'inicia quan la reina, juntament amb un gran nombre d'abelles, decideixen deixar el rusc actual per buscar un altre lloc on crear-ne un de nou. Un cop trobada la nova ubicació, la reina se'n va i és substituïda per una de les seves filles.

Aquests nous eixams poden aparèixer en arbres, arbusts, mobiliari o qualsevol altre element del parc. L'equip tècnic d'AMB, amb la col·laboració de les empreses contractistes de manteniment, localitzen els nous eixams i valoren la necessitat d'intervenció. En el cas que puguin suposar un perill per als usuaris, un apicultor s'encarregaria de traslladar el nou rusc a un lloc més protegit.  


 

Relacionats

Article

Més d'un milió d'habitants de l'àmbit de la metròpolis de Barcelona tenen un parc a 15 minuts de casa

Notícia

El Parc del Garraf celebra aquest any el trentè aniversari de les observacions de la migració d'aus rapinyaires al seu pas pel massís del Garraf amb una sèrie d'activitats obertes al públic per ajudar els ornitòlegs durant el seguiment d'enguany.

Entrevista

Barcelona està desplegant la naturalització de la ciutat a través de la gestió ecològica dels espais verds. Aquest canvi cultural s’està fent de manera gradual però amb la seguretat que és un camí de millora de la salut de l’ecosistema urbà i amb ell de les persones que l’habiten. Izaskun Martí, directora de conservació d’espais verds i biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, ens explica els procediments concrets per promoure la biodiversitat vegetal i animal a la ciutat, els reptes i els objectius que impulsen aquest canvi de filosofia.  

Butlletí