L'Ajuntament de Tarragona inicia la renovació d'un centenar de llumeneres amb tecnologia LED

05/04/2022 - 20:00

Com ja ha anat fent en els darrers anys, l’Ajuntament de Tarragona avança amb la substitució d’antigues llums de vapor de mercuri per noves amb tecnologia LED més sostenibles

L’Ajuntament renova l’antic enllumenat públic d’algunes zones de Tarragona, la Vall de l’Arrabassada i els barris de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Torreforta. Les 186 llumeneres que se substituiran no donen compliment a la normativa vigent perquè són de vapor de mercuri i seran substituïdes per llums amb tecnologia LED que són molt més sostenibles. Els treballs de substitució han començat aquesta setmana i s’allargaran fins al mes d'abril.  El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha destacat que "la sostenibilitat és un objectiu central del govern. Es tracta d'il·luminar bé els carrers al menor cost ambiental i econòmic possible".

A Tarragona es contempla el recanvi de 26 llumeneres del passatge de Ferrer i Duran, a la plaça del carrer Vapor, al carrer de Sant Joan i a les escales del Pretori, de la Catedral i del carrer Castaños. A la Vall de l’Arrabassada es farà el canvi de 136 unitats dels carrers de Salvador Espriu, de Josep Vicent i Foix, de Josep Maria de Sagarra, de Vicent Andrés Esteller, de Llorenç de Vilallonga, de Narcís Oller, de Joan Fuster Ortells, d’Internet i al passeig marítim de Rafel Casanova. Al barri de Sant Pere i Sant Pau seran 18 llumeneres dels blocs de Sant Magí, de Mallorca i de Xile i de la carretera TP-2031 Tarragona-Pont d’Armentera. A Sant Salvador seran quatre llums de la plaça del CAP del barri i a Torreforta, dues de la carretera de Valls i del desviament cap a la carretera de Salou des de la carretera de València N-340. 

El projecte, que ascendeix a 70.083,68 € IVA inclòs, millorarà les característiques lumíniques i l’eficiència de les zones substituïdes tot i reduir la potència instal·lada, que passarà a ser de 66 kW a 17 aproximadament. Amb tot, la substitució de les llumeneres per tecnologia LED suposarà un estalvi de 222.470 kWh a l’any, que es tradueix en un estalvi econòmic anual de 17.798,32 € i una reducció de 77.867,7 kg d’emissions de CO²


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu és millorar l'eficiència energètica i la reducció de consum de l'enllumenat públic.

Article

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum, es regularà la intensitat del flux en funció de les condicions lumíniques naturals.

Article

El Ple aprova el projecte per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, una planta de cogeneració i punts de càrrega de vehicles.

Butlletí