L’Ajuntament de Roses ofereix olivars i horts municipals per a l’autoconsum

16/01/2023 - 11:45

L’Ajuntament de Roses posa a disposició dels veïns i veïnes del municipi vuit olivars i quatre horts urbans de titularitat municipal per al seu conreu agrícola destinat a l’autoconsum.

La concessió és per un període de 4 anys. Un total de 251 oliveres repartides en lots

La finalitat de les autoritzacions és de caràcter social i ambiental, i en cap cas comercial. Per optar-hi, cal ser major d’edat i estar empadronat/ada a Roses amb una antiguitat mínima de 5 anys consecutius. Les bases amb la resta de requisits i documentació a presentar estan disponibles en aquest enllaç.

Els horts objecte d’aquesta convocatòria són quatre i es troben situats entre el carrer Canigó i el carrer Comapedrosa, a l’oest de la Ciutadella de Roses, i tenen una superfície de 221, 195, 246 i 513 m2. Els requisits per optar a la concessió d’ús d’aquests terrenys amb finalitats agrícoles i d’autoconsum, són ser major d’edat, estar empadronat a Roses amb una antiguitat mínima de 5 anys consecutius, no ser propietari o explotar cap altre hort i estar al corrent de pagament dels tributs municipals.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El passat diumenge, 16 d’octubre, el Club Badia de Roses organitzà la XIX Neteja del fons marí, jornada que celebra anualment amb la col·laboració del Port Esportiu de Roses i del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i que, en aquesta ocasió, permeté retirar del fons marí del port rosinc un total de 370 kg de deixalles.

Entrevista
Josep Mas. Ramader, agricultor i coordinador d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central.


Josep Mas Esquius és un jove ramader i agricultor del Moianès i el Bages. Va estudiar enginyeria industrial, però un cop va acabar el grau va decidir tornar a casa per fer-se càrrec dels camps i les vaques de la família. 

Butlletí