L’Ajuntament de Granollers s’adhereix a l’Aliança Catalunya 2030

09/08/2021 - 08:00

El Ple municipal aprova l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030, i l’adhesió de l’Ajuntament de Granollers a l’Aliança Catalunya 2030, reafirmant el seu compromís amb els ODS

L’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible és un pla d’acció per a les persones i el planeta, basat en la prosperitat, la pau i les aliances per no deixar ningú enrere. I que té en compte la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i que interpel·la tots els països, les institucions, les empreses i les persones. Va ser aprovat el setembre del 2015, amb el suport de 193 països de les Nacions Unides i es materialitza en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites.

Per complir amb els ODS, és important transformar-los en polítiques i accions concretes a cadascun dels territoris. En aquesta línia, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, impulsa l'Aliança Catalunya 2030. L’aliança és un partenariat entre sector públic i privat que comparteixen l’objectiu de fer realitat els ODS, basat en l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya.

La seva signatura formalitza el compromís dels seus signataris per a treballar conjuntament perquè la Catalunya del 2030 sigui sostenible i resilient al canvi climàtic, oberta al món, més justa i igualitària, solidària, diversa i integradora, garant dels drets humans i de la pau.

Així doncs, l’adhesió de l’Ajuntament a l’Aliança Catalunya 2030 reafirma el compromís de la ciutat amb les agendes globals. I té lloc el mateix dia que es fa pública la web de Granollers 2030 (granollers.cat/ods), que mostra com la ciutat contribueix al compliment dels ODS vinculats al planeta (6: aigua, 12: consum responsable, 13: acció climàtica, 14: vida terrestre i 15: vida marina) i que té l’objectiu d’ampliar la informació als objectius vinculats a les persones, a la prosperitat, a la pau i als partenariats.

Podeu conèixer tot el que fa Granollers en el marc de l'Agenda 2030 al següent dossier.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Agricultura ecològica, energies renovables, ocupació, habitatge o reciclatge, alguns dels reptes de la comarca en la implementació de l’Agenda 2030

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Butlletí