L’aigua és vida. L’aigua nodreix. No deixa ningú enrere

16/11/2023 - 10:29

L’aigua és imprescindible per a la vida. El 71% de la superfície del nostre planeta està formada per aigua però d’aquesta només un 2,5% és aigua dolça, necessària per a la vida d’animals i plantes, per a l’agricultura i per a la indústria. 

Sota aquest lema, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) ha celebrat enguany el Dia Mundial de l’Alimentació.

Però tal com diu la FAO aquest recurs no és infinit. “Aspectes com el ràpid creixement de la població, la urbanització, el desenvolupament econòmic i el canvi climàtic estan posant els recursos hídrics del planeta sota un estrès cada cop més gran”. 

Per aquest motiu és necessari produir aliments i altres productes agrícoles amb menys quantitat d’aigua, garantir-ne una distribució equitativa i la preservació dels sistemes aquàtics d’alimentació, i tal com diu el lema d’enguany:no deixar ningú enrere. 

Per aconseguir-ho és imprescindible la implicació dels governs per tal d’aconseguir una millora de la gestió de l’aigua. Però tots i cadascun de nosaltres també podem contribuir a preservar aquest recurs natural escollint aliments locals, de temporada i frescos, evitant o reduint-ne el malbaratament i trobant maneres segures de reutilitzar-los i així evitar la contaminació de l'aigua.

Junts podem contribuir a tenir cura d’aquest bé tan preat que s’està convertint en una causa de conflicte a causa dels efectes de la contaminació, degradació d’ecosistemes, pràctiques agrícoles i industrials insostenibles i per descomptat del canvi climàtic. 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Davant l'agreujament de la situació de sequera, l'Agència Catalana de l'Aigua ha activat un nou escenari (no previst inicialment en el Pla de sequera), per aplicar mesures transitòries i d’adaptació i endarrerir la declaració efectiva d’emergència.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Notícia

Els 202 municipis que s'abasteixen de la conca Ter-Llobregat veuen limitat a partir d'aquest dimecres el consum d'aigua a 210 litres per persona i dia

Butlletí