La xarxa per al vehicle elèctric de Reus es consolida i supera les 6.000 recàrregues el 2017

21/03/2018 - 10:44

El balanç de 2017 és de 6.086 recàrregues, quan el 2016 la xifra total es va situar al voltant de 4.500.

Des de l’any 2014 Reus és una ciutat adaptada a la mobilitat elèctrica. Ara, tres anys i mig després, aquesta aposta es consolida amb la bona resposta per part dels usuaris i l’ús de la xarxa municipal d’estacions de recàrrega.

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona la xarxa d’estacions de recàrrega ubicades als 8 aparcaments municipals i en 3 zones de superfície.

L’ús ha experimentat un creixement sostingut al llarg de tots els mesos de 2017, arribant a xifres més altes cap a final d’any: per exemple, només durant el més de novembre, es van registrar més de 740 usos.

Entre les estacions amb més demanda, destaquen les dues de recàrrega ràpida situades a la plaça de la Llibertat i a l’àrea de zona blava de la Riera Miró. Si ens fixem en les estacions ubicades als aparcaments municipals, les que registren un major ús són les 4 places del pàrquing Llibertat, seguides de les del pàrquing Oques i les del pàrquing de La Fira Centre Comercial.

A continuació, el detall d’ús de cada estació de recàrrega de vehicles elèctrics durant 2017

 • Plaça de la Llibertat: 2 places recàrrega ràpida (1.486 usos)
 • Àrea Riera Miró: 2 places recàrrega ràpida (744)
 • Pàrquing Baluard: 2 places (290)
 • Pàrquing Carrilet: 2 places (259)
 •  Pàrquing Llibertat: 4 places (1.229)
 • Pàrquing La Fira Centre Comercial: 4 places (489)
 • Pàrquing Oques: 2 places (658)
 • Pàrquing Pastoreta: 2 places (259)
 • Pàrquing Passeig Prim: 2 places (313)
 • Pàrquing Sant Ferran: 2 places (78)
 • Edifici Tecnoparc: 2 places (281)    

L’aposta pel vehicle elèctric a Reus

Reus disposa ara de 19 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicades en 11 punts de la ciutat: als 8 pàrquings municipals i 3 de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instal·lacions de firaReus.

En total, la xarxa municipal permet recarregar de manera simultània fins a 26 vehicles elèctrics. Els vehicles elèctrics a Reus recarreguen gratis i aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. En el cas de les dues estacions ràpides situades en carrers regulats per zona blava, cal extreure el tiquet d’estacionament corresponent.

3 nous punts de recàrrega el 2018

I la xarxa municipal continua creixent: aquest 2018 la Regidoria de Medi Ambient té previst instal·lar tres noves estacions de recàrrega que entraran en funcionament abans de l’estiu. Un s’instal·larà a la zona de l’estació de trens, l’altre al Pavelló Olímpic Municipal i el tercer a l’avinguda de Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

Els nous punts de l’estació ferroviària i de Països Catalans seran de recàrrega semi-ràpida, és a dir, que un vehicle elèctric convencional es pot carregar amb un temps d’entre 2 i 4 hores.

D’altra banda, l’estació que s’instal·larà a l’exterior del Pavelló és el que es va retirar de la plaça de la Llibertat, on es va substituir per un punt de càrrega ràpida.

Bonificació del 75% de l’impost de vehicles

Enguany també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta.

Segons dades municipals, l’any 2017 es van beneficiar d’aquestes bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.

El vehicle elèctric, també a l’aplicació de zona blava

Una de les novetats pel que fa al vehicle elèctric que s’ha produït durant 2017 és la incorporació d’aquest servei a l’app de zona blava APARCAR, vigent a Reus i a Cambrils. Des de l’estiu passat, l’aplicació de mòbil per pagar la zona blava també serveix per activar les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicades a Reus i a Cambrils.

La versió 2.0 de l’aplicació permet que els usuaris de l’aplicació APARCAR registrin els seus vehicles com a elèctrics des del perfil de l’usuari; després de fer-ho apareix una nova pestanya a la pantalla principal que permet triar entre iniciar una estada de zona blava o bé iniciar la recàrrega elèctrica. Només cal prémer sobre iniciar recàrrega, triar el vehicle registrat que es vol recarregar i escanejar el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera podran connectar el cable a la presa que desitgin i, si la plaça d’aparcament disponible per a recarregar està en una àrea d’aparcament regulat i dins de l’horari establert, l’aplicació iniciarà automàticament una estada amb la recàrrega del vehicle, sense haver de fer cap més acció per part de l’usuari. 

Els regidors Marc Arza i Daniel Rubio a l'estació de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial . Font: Ajuntament de Reus


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Butlletí