La Xarxa Forestal balear manté el seu compromís amb l’educació ambiental

14/04/2019 - 08:29

El lema que proposa per enguany la FAO-ONU és:  «Aprèn a estimar els boscos».

En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Boscos, dins el Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, la xarxa social Xarxa Forestal va consolidant dia a dia la seva tasca després de quasi divuit anys de feina.

Cal recordar que Xarxa Forestal està formada per col·lectius i entitats que organitzen activitats forestals per sensibilitzar la població sobre els valors i la importància dels boscos. Promou accions o activitats de conservació i desenvolupament sostenible dels espais forestals i alhora fomenta una cultura del risc d’incendi forestal i impulsa actuacions d’autoprotecció i prevenció.

Així doncs, entre els cursos escolars corresponents al 2016-2017 i 2017-2018 s’han fet devers 629 activitats, de les quals s’han beneficiat 21.883 alumnes d’arreu de les Illes Balears. Les activitats són xerrades forestals, tallers, reforestacions, visites als centres forestals o als espais on es disposen els mitjans d’extinció d’incendis, campanyes publicitàries i concursos.

La prioritat de Xarxa Forestal continua sent promoure accions o activitats de conservació i desenvolupament sostenible dels espais forestals, així com fomentar una cultura del risc d’incendi forestal i impulsar actuacions d’autoprotecció i prevenció. És per aquest motiu que Xarxa Forestal treballa tant amb l’acció a curt termini —la gestió i la planificació de l’entorn real que duen a terme els tècnics en el lloc on sorgeixen els problemes forestals— com amb l’acció a llarg termini —la sensibilització i l’educació de la població que duu a terme la mateixa Xarxa Forestal.

En aquest sentit, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, ha dit que, "aquesta tasca és molt important, ja que queda demostrat que la implicació de la societat té un resultat més durador i efectiu. Les accions preventives passen a formar part del dia a dia i de l’educació bàsica, i la població es veu involucrada en la solució dels principals problemes, té un paper actiu i pot intervenir en la prevenció o en la correcció dels problemes forestals".

Com a ajuda per assolir aquest objectiu de Xarxa Forestal, en el curs 2017-2018 s’han incorporat dues tècniques més a l’equip de Xarxa Forestal, que han fet feina, per un període de quinze mesos, en tots els aspectes de prevenció i cultura del risc d’incendi forestal a Mallorca i Eivissa.



 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Cinc escoles d'Eivissa presenten els seus projectes per estalviar aigua amb motiu del concurs 'Salvem el planeta', organitzat per l'Ajuntament i Aqualia.

Notícia

L'educació ambiental és un dels pilars del Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera per difondre els valors del desenvolupament sostenible a l'illa que cada any inclou accions com tallers, sortides, unitats didàctiques o programes d'activitats

Notícia

Lliurats els guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2022-2023.

Butlletí