La platja de Castelldefels comptarà amb noves guinguetes més sostenibles i respectuoses amb l'entorn

22/04/2022 - 10:00

L'Ajuntament de Castelldefels ha atorgat les llicències de 12 guinguetes de temporada de la platja que s'han d'integrar amb l'entorn mariner. La nova concessió, de 2022 a 2025, inclou criteris com el consum d'energies renovables i l'estalvi energètic i la col·laboració amb entitats de la comarca i de l'àrea metropolitana. 

El procés de licitació es va iniciar al desembre de l'any passat amb la publicació dels plecs de condicions que regien el procés i les llicències per aquests anys, marcat per un alt grau d'exigència en el compliment de criteris de sostenibilitat ambiental, social i cultural, alguns dels quals ja es van definir en el període de licitacions anterior. Per a la seva redacció es va comptar amb l'assessorament d'un grup de persones expertes de la Universitat de Girona, així com un conjunt de propostes de representants del veïnat, del Gremi d'Hosteleria i dels partits polítics que configuren l'oposició a l'equip de govern municipal. Totes aquestes propostes van ser recollides per la regidoria de Platges del consistori per generar el major consens possible.

Es van presentar 48 propostes per a les 12 ubicacions a la platja i s'han adjudicat les llicències a aquelles que han tret una millor puntuació en la valoració d'uns criteris que volen fer un salt a l'excel·lència en la qualitat i sostenibilitat, segons la ubicació triada. Entre ells s'inclouen la col·locació d'una instal·lació solar fotovoltaica generadora d'energia per potenciar l'autoconsum d'energies renovables i l'estalvi energètic, establir col·laboracions amb entitats de caràcter ambiental, social, turístiques o cultural, preferiblement de la comarca del Baix Llobregat o de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquests se sumen als criteris que s'avaluaven anteriorment com: la integració amb l'entorn mariner i de platja i la decoració amb plantes autòctones i amb baix requeriment hídric, l'oferta de menús especials per a infants, vegetarians, celíacs o altres col·lectius amb al·lèrgies o intoleràncies, la bona gestió mediambiental de l'establiment, destacant l'adhesió a la certificació Biosphere (sostenibilitat turística) que gestiona el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona, així com l'ús i consum de recursos i productes de forma respectuosa amb el medi ambient i la implantació de pràctiques que minimitzin els residus, evitant embolcalls innecessaris, i facilitin el reciclatge.

Per últim, també s'ha tingut en compte la contractació laboral de proveïdors i empreses de manteniment locals o de l'entorn immediat, la capacitat de generar llocs de treball de qualitat, la contractació de col·lectius d'exclusió laboral i social i la paritat de gènere i conciliació familiar.

Després de la valoració de tots aquests criteris, s'han adjudicat les 12 llicències següents (4 a la Platja de la Pineda, 2 a la Platja de Lluminetes i 6 a la Platja del Baixador) que han començat a estar en funcionament de Setmana Santa.
 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

Aquesta és una de les al·legacions que l’Ajuntament ha presentat al projecte de decret pel qual s’aprova el Pla de Qualitat de l’Aire Horitzó 2027 de la Generalitat de Catalunya.

Butlletí