La nova instal·lació fotovoltaica del Complex de Sant Feliu de Llobregat reduirà el cost elèctric de l'equipament

10/01/2023 - 09:30

Sant Feliu de Llobregat ha construït una planta de 66 Kw elèctrics de potència a la coberta del Complex de Piscines, que permetrà produir electricitat d'autoconsum. S'estima que la nova instal·lació produirà uns 98 Megawats/hora per any, l'equivalent al consum de 32 habitatges, i contribuirà tant a reduir el cost elèctric del Complex com a un estalvi d'emissions d'efecte hivernacle.

Aquesta planta es converteix així en la instal·lació fotovoltaica amb mes potència dels equipaments municipals. No obstant això, s'espera que en els propers mesos aquesta sigui superada pels diferents projectes d'energia solar que es preveu desplegar a les cobertes de diferents edificis.

Tot i que el projecte es finançarà gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament ha assumit el seu cost amb fons municipals propis. La instal·lació forma part del conjunt de mesures contemplades en l'estratègia de lluita contra el canvi climàtic, prevista en el Pla d'Energia Sostenible i Clima aprovat definitivament pel ple municipal de setembre de 2018, i que ha de permetre impulsar la transició energètica a Sant Feliu de Llobregat. 


 

Categories: 

Relacionats

Article
Nova convocatòria de subvencions per promoure l’autoconsum energètic a Sant Vicenç dels Horts

Les persones propietàries d’immobles i les comunitats veïnals poden sol·licitar-les pels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzats o previstos entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

Article

A punt d'entrar en funcionament una nova instal·lació fotovoltaica a la coberta del poliesportiu municipal, dins del pla metropolità Ajuntaments 100 % renovables. Donarà servei, a banda del mateix poliesportiu, als edificis de Sostenibilitat i Territori de l'Ajuntament, a la llar d'infants El Rodó i a l'espai Sociosanitari Josep M. Salas. Aquesta acció complementa la fotolinera pública V2G bidireccional, primera del seu tipus a l'Estat espanyol.

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Butlletí