La gestió energètica centra la segona sessió del Fòrum Ambiental de Vic

09/11/2017 - 11:34
Gil Salvans, Josep-Ramon Soldevila i Jordi Boadas

Gil Salvans, Josep-Ramon Soldevila i Jordi Boadas

La sessió s’emmarca en el Fòrum Ambiental de Vic, que consisteix en una sèrie de jornades temàtiques on s’anima als participants a debatre i consensuar propostes en relació al tema presentat.

Una vintena d’assistents vinculats amb la temàtica es van trobar a la Sala Coll i Bardolet d’El Sucre a Vic.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, va donar la benvinguda als assistents remarcant que la presentació dels objectius del Pla d’Acció d’Energia Sostenible a Vic s’emmarquen en el procés de creació i revisió del Pla d’Acció Ambiental que ha d’establir les directrius de medi ambient a la ciutat en els propers 10-15 anys.

Per la seva banda, el tècnic de Medi Ambient, Jordi Boadas, va informar sobre la importància de les aportacions fetes en aquestes sessions de treball per tal de validar el Pla d’Acció.

La sessió s’emmarca en el Fòrum Ambiental de Vic, que consisteix en una sèrie de jornades temàtiques on s’anima als participants a debatre i consensuar propostes en relació al tema presentat. Les properes sessions abordaran temes com l’activitat econòmica i productiva, els espais verds i naturals, el cicle de l’aigua i la mobilitat i qualitat de l’aire. El format de totes les sessions inclou una presentació inicial per contextualitzar el tema, seguit d’una dinàmica participativa que ha de facilitar l’aportació de idees i el consens d’accions. A més de les sessions temàtiques, dins del Fòrum Ambiental de Vic es realitzaran conferències sobre diversos temes ambientals.

La gestió energètica a debat

Gil Salvans, de l’Agència local de l’energia, va contextualitzar el tema fent una presentació inicial, on va aportar dades de rellevància, marcs de treball i objectius del Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Vic. Seguidament a la presentació de l’expert, es va iniciar la part participativa de la sessió en què els participants van treballar amb quines accions es poden reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i augment les energies renovables un 20% de cara al 2020.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí