La Fundació Drissa engega un projecte educatiu de sostenibilitat agrària

05/07/2023 - 11:10

La Fundació Drissa, entitat gironina dedicada a la inserció laboral de persones amb un problema de salut mental, ha posat en marxa un projecte educatiu de sostenibilitat agrària i ambiental.

L'objectiu és el de promoure el coneixement sobre l'alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, en un context de clima canviant.

La iniciativa arrenca amb un programa d'activitats obert i adaptat a diferents col·lectius i que es duen a terme a la finca ecològica que la fundació té a Campllong. L'objectiu és crear un centre de visitants per promoure l'alimentació sostenible.

L’activitat actual comença amb un recorregut per les parcel·les ecològiques de la finca, en què es donen a conèixer els processos sostenibles de producció dels cultius d'horta i fruita. “Expliquem les actuacions que fem per aconseguir una sostenibilitat agrària i ambiental, però també les que caldria desenvolupar, en general, per contribuir al benestar de la societat i la sostenibilitat ecològica”, diu Sílvia Torres, responsable de Biodrissa.

S'incideix en el coneixement del sòl, en les espècies i varietats d’horta i poma adaptades a les condicions, en la biodiversitat present i necessària dels camps, en els controls alternatius i respectuosos de plagues i malalties i en l’eficiència i gestió del reg, entre altres.

L'activitat es tanca amb un tast de pomes per donar a conèixer les aparences i els sabors, tant de les pomes que es cultiven a la finca de la fundació, com les varietats més importants produïdes a les comarques de Girona.

La Fundació Drissa és un dels productors ecològics de les comarques gironines. La seva finca abasta 11 hectàrees d’extensió, de les quals 4 són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de la temporada.

La producció d'horta està acreditada amb la certificació de producció ecològica CCPAE, que garanteix els processos de producció i cultius ecològics a Catalunya i Europa, les certificacions de qualitat ISO 9001, medioambiental 1400, i de venda de proximitat de productes agroalimentaris.

Els productes es transformen en un obrador propi, i es venen a les botigues degustació Biodrissa, marca de l'entitat per a la comercialització dels productes d’horta, amb dos punts de venda a Girona, un al Mercat municipal de Girona i un altre al cor al carrer Ciutadans.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Notícia

Aquesta adquisició permetrà renovar, incrementar i millorar el parc mòbil del consistori. Demà s’iniciarà una campanya d’educació ambiental per reduir els residus impropis

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Butlletí