La Diputació de Barcelona inicia la licitació de 37 fotovoltaiques

20/05/2020 - 08:00

La Diputació de Barcelona acaba d’aprovar la licitació de 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals de la província de Barcelona. Es tracta d'un projecte dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER.

Segons Xesco Gomar, diputat de l’Àrea d’Acció Climàtica, “amb aquesta mesura volem deixar ben patent que l’emergència sanitària no atura el nostre projecte de lluita contra el canvi climàtic; ben al contrari, ens ha portat a reforçar la transició energètica i l’ús de les energies renovables com a via de recuperació.”

El projecte, dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER, comporta la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW, amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, i abaixar també els consums energètics dels edificis municipals.

El projecte s’executarà en 37 municipis de menys de 20.000 habitants.

Les accions energètiques renovables són una de les principals línies estratègiques d’actuació de la Diputació de Barcelona per a aquest mandat. Gomar també ha assenyalat que a aquesta actuació caldrà sumar-hi l’acord que van signar la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, pel qual el Ministeri de Transició Energètica aportarà recursos econòmics per a 150 instal·lacions  fotovoltaiques més i 30 de biomassa.

El procés de contractació ha hagut de superar l’entrebanc de la COVID-19 i, un cop redactats tots els projectes, s’executaran i posaran en marxa en un termini de 12 mesos. El projecte comporta la licitació de les instal·lacions, la formació del tècnics municipals encarregats del seu funcionament i la tramitació i legalització per a l’alta per a generació elèctrica.

Els 37 municipis on es faran instal·lacions fotovoltaiques són Aguilar de Segarra, Argentona, Artés, Bigues i Riells, Calders, Calella, Calldetenes, Canovelles, Cardedeu, Castellbisbal, Dosrius, el Bruc, Gironella, la Garriga, la Pobla de Lillet, l’Estany, Martorelles, Matadepera, Mediona, Moià, Montgat, Montornès del Vallès, Pallejà, Roda de Ter, Sant Celoni, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Julià de Vilatorta, Sant Just Desvern, Sant Pere de Vilamajor, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Salvador de Guardiola, Seva, Súria, Vacarisses, Vallromanes i Viladecavalls.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La planta solar fotovoltaica de Granollers tindrà una potència pic de 2,6 MW i una producció anual de 4.139 MWh.

Article

El concurs, destinat a persones físiques, compta amb un premi de 600 euros i té com a objectiu donar a conèixer a través de la fotografia els alts estàndards d'integració ambiental que compleixen els projectes fotovoltaics a terra i les bones pràctiques de sostenibilitat del sector.

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Butlletí