La 3a edició del Velèctric de Reus referma l’aposta pel vehicle elèctric

19/05/2018 - 08:04

L’Ajuntament de Reus i els concessionaris de cotxes tornen a sumar esforços per acostar els vehicles elèctrics a la ciutadania.

La mostra es durà a terme a la plaça Llibertat els dies 25 i 26 de maig, en el marc de les accions que l’Ajuntament desenvolupa per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat.

L’Ajuntament de Reus referma la seva aposta pel vehicle elèctic, i la regidoria de Medi Ambient i Ocupació torna a organitzar enguany el Velèctric, la fira ja consolidada del vehicle híbrid i elèctric, que aquest 2018 arriba a la seva tercera edició. 

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, explica que “Velèctric reunirà la majoria de les marques representades pels concessionaris de la demarcació de Tarragona, així com altres expositors vinculats a la mobilitat sostenible en tots els formats: motocicletes, patinets, bicicletes, vehicles etc…”.

Els visitants podran provar diferents modalitats de vehicles elèctrics, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. En aquest sentit, Velèctric comptarà també amb un espai per xerrades dirigides al públic i un espai amb activitats infantils.

La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

El Velèctric estarà obert el divendres, de 17:30 a 21:00h, i dissabte de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 21:00h. La inauguració oficial serà el divendres a les 19.00h

La passada edició del Velèctric va comptar amb una alta participació d’expositors i va tenir molt bona acollida a la ciutat. Hi van participar 15 concessionaris i fabricants de vehicles elèctrics i híbrids amb més d’una quarantena de marques representades.

Aposta municipal pel vehicle elèctric

La fira Velèctric s’emmarca en les actuacions que porta a terme l’Ajuntament per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. Reus disposa actualment de 19 estacions de recàrrega, que permeten recarregar de manera simultània 26 vehicles. Esta ubicades en 11 punts de la ciutat: als 8 pàrquings municipals i 3 de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instal·lacions de firaReus. Enguany està previst instal·lar 3 nous punts de recàrrega: a la zona de l’estació de trens, al Pavelló Olímpic Municipal i a l’avinguda de Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

Així mateix, l’Ajuntament ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elècyric. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. Enguany també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta. Segons dades municipals, l’any 2017 es van beneficiar d’aquestes bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida.

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Butlletí