Ja estan en funcionament les plaques fotovoltaiques de l’edifici del carrer del Pi de Canovelles

14/09/2023 - 15:00

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

A l’edifici s’hi ha instal·lat un total de 28 panells solars que suposen 10,50 kWp de potència nominal del generador fotovoltaic, amb una producció anual estimada de 15.260 kWh i una energia autoconsumida de 13.586 kWh. L'estalvi en emissions de gasos d'efecte hivernacle s'estima en 7,95 tones de CO2.

El cost de la instal·lació, que està finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER, és de poc més de 18.300 euros. D’altra banda, l’Ajuntament de Canovelles es farà càrrec del manteniment i la conservació de la instal·lació.
 

Finançament per fomentar la transició energètica 

La Diputació de Barcelona es va presentar a una convocatòria de l’any 2017 per a projectes d’energia sostenible amb fons FEDER que va treure l’IDAE (Instituto de Diversificación y Ahorro Energético). Per presentar-se a aquesta línia d’ajuts, anomenada “Projectes singulars d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni”, es van agrupar 37 projectes de municipis que van sol·licitar suport en la instal·lació de fotovoltaiques, entre els quals hi havia el de Canovelles. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Notícia

La Biblioteca i l'edifici de l'Ajuntament també en disposaran en les pròximes setmanes.

Notícia

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús ha aprovat el projecte per instal·lar plaques solars a les escoles. L’objectiu és que amb aquesta instal·lació també en surtin beneficiats altres edificis municipals. Les plaques es col·locaran, durant l’any que ve, a l’escola l’estelada i a la petita estelada. Es calcula que permetin un estalvi energètic de gairebé el 40% del consum total dels dos edificis.

Butlletí