Gavà torna a reflexionar sobre l’economia circular

27/03/2019 - 08:00

La ciutat acull per segon any consecutiu la jornada “Por una economía circular y competitiva”

L’Hotel AC Gavà Mar ha acollit per segon any consecutiu la jornada “Por una economia circular y competitiva”. Aquesta segona jornada, tal i com ja va passar en la que es va celebrar l’any passat, pretén confrontar debats i experiències entorn assumptes relacionats amb el present i el futur de l’economia circular metropolitana. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Gavà, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i la Federación Española de Municipios y Provincias a través de la Red Española de Ciudades por el Clima.

La jornada ha estat inaugurada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que també ha parlat en qualitat de vicepresidenta de la Red Española de Ciudades por el Clima. En el seu parlament introductori, Sánchez ha destacat que l’Ajuntament de Gavà intenta que el concepte d’economia circular “transcendeixi de la seva condició de concepte a ser una realitat que es plasmi a les ciutats en el nostre dia a dia”.

L’alcaldessa ha assegurat que Gavà està aconseguint aquest repte ja que “la nostra ciutat sempre ha valorat molt el seu entorn i la seva essència per configurar i definir totes les seves polítiques, des de les de planificació urbana fins a les de promoció econòmica passant per les socials, tenint sempre en compte el territori i sabent que tot el que fem ha de tenir un impacte econòmic i social i que hem de ser molt curosos amb tot allò que ens envolta”.

Sánchez ha advertit que “si volem parlar de la transició energètica cap a una economia més sostenible és imprescindible fer-ho de la mà del sector privat perquè en altre cas no serà possible, necessitem la seva complicitat i si continuem caminant en aquesta direcció aconseguirem objectius que potser ara ens sembla ambiciosos però que estic segura que es faran realitat a mitjà i potser tant de bo que a curt termini”.

A la jornada hi han assistit més d’un centenar de persones vingudes de diverses part d’Espanya així com també d’altres indrets d’Europa com ara el Regne Unit. Jordi Tort, tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia de l’Ajuntament de Gavà, ha valorat molt positivament aquesta jornada tot destacant que “hem après moltes coses de els experiències que ens han explicat, i això demostra que és un tema que preocupa, que nosaltres com a ciutat ens ho estem prenent molt seriosament, i ens agrada veure que cada cop més la gent hi està implicada”.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Notícia

L'AMB aplica un model d'eficiència pioner dins les administracions públiques i ha presentat el Programa d'impuls a l'economia verda i circular a la metròpolis de Barcelona durant una jornada tècnica a la qual hi ha assistit una setantena de persones. Aquest programa, pioner dins les administracions públiques, es destina als municipis metropolitans interessats a implementar aquestes estratègies en el seu teixit econòmic.

Notícia

Les empreses que formen part de la proposta Rubí Indústria Circular de Rubí Brilla han realitzat la primera assemblea general a través de la qual han acordat el funcionament del grup i han prioritzat les primeres accions. El projecte Can Jardí - Polígon Circular parteix de la idea que la gestió compartida dels diferents recursos del polígon permetrà optimitzar costos, reduir les emissions de CO2, crear ocupació i nous perfils professionals i millorarà la competitivitat de totes les empreses participants. 

Butlletí