Gavà engega una campanya de civisme

Font: El Bruguers

10/03/2019 - 09:00

“Fem les coses bé” pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància de ser cívics a la ciutat

“Fem les coses bé” és el nom de la campanya de civisme que l’Ajuntament de Gavà acaba d’engegar avui mateix. La intenció és conscienciar a la ciutadania sobre la importància que tenen les actituds cíviques a la nostra ciutat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat la campanya recordant la necessitat de que “el conjunt de ciutadans s’activin perquè amb aquesta campanya apel·lem a la responsabilitat cívica i col·lectiva per cuidar del nostre entorn i de la nostra ciutat”. Sánchez ha destacat que “hem aconseguit un model de ciutat en el que la gent pot gaudir dels espais públics, i estem molt orgullosos dels nostres barris, els nostres espais i els nostres carrers, però entre tots hem de cuidar-los i respectar-los”.

Amb aquesta campanya el que es vol és “llençar un missatge en positiu”, i en aquesta línia es donen consells per portar a terme actituds cíviques a la ciutat. També es donen dades “sobre l’esforç tan important que es fa des de l’Ajuntament per mantenir la ciutat en òptimes condicions, el que és molt important”. Entre els exemples citats per l’alcaldessa hi ha el nou model de gestió recollida de residus o la campanya de control d’excrements als carrers.

Precisament en les propers setmanes, i com que “és important que recollim els excrements i que llencem aigua a les miccions, en les properes setmanes regalarem un objecte molt simpàtic que nosaltres li diem “pimpimplora” i que serveix per precisament netejar amb aigua aquestes miccions, i és que aquest tema ens té molt preocupats perquè és un tema de responsabilitat i de civisme de les persones que tenen gossos, tot i que afortunadament la majoria ho fan bé”.

La campanya també arribarà als comerços de la ciutat perquè “es tracta d’un sector que ens pot ajudar molt a transmetre el missatge i la necessitat de cuidar el nostre entorn, així que els establiments que assumeixin aquest compromís comptaran amb un adhesiu amb la imatge de la campanya”.

La campanya es complementa amb el repartiment de diferent material informant de les diferents accions que es desenvolupen. En concret es distribuirà un fulletó que conté un resum d’accions cíviques i incíviques, la feina que porta a terme l’Ajuntament pel civisme, i les sancions contemplades per actes incívics.

La presentació de la campanya ha servit a més per donar el tret de sortida al concurs #FemLesCosesBé. La proposta anima als ciutadans a publicar vídeos o fotografies a Instagram, Twitter o Facebook amb un comentari que inclogui el hashtag #FemLesCosesBé. Un cop finalitzat, hi haurà dos guanyadors: un serà l’usuari que pengi la publicació amb més interaccions, i l’altre serà escollit aleatòriament entre tots els participants.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
26/03/2023 - 00:00
Riu Llobregat a Cornellà de Llobregat
Notícia

Dos nous centres educatiu de Cornellà de Llobregat se sumen a la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat del municipi. 

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí