Gavà celebra l'e-Fira per introduir la sostenibilitat a la Festa Major

05/07/2017 - 10:09

La iniciativa pretén fomentar valors sostenibles entre la població. La plaça de Jaume Balmes ha estat el lloc escollit per instal·lar la primera e-Fira que es celebra a Gavà.

La iniciativa s’emmarca dins la Setmana Europea de l’Energia i acull a diverses empreses que mostren a la ciutadania les darreres novetats en tecnologies sostenibles, energies renovables i mobilitat elèctrica. En total hi ha 25 expositors agrupats en tres grans sectors: la mobilitat sostenible, representada pel vehicle elèctric i l’híbrid; l’eficiència energètica en temes com els aïllaments i l’aprofitament de les energies sostenibles en les edificacions; i finalment altres elements com la robòtica i altres tecnologies punteres que s’estan introduint en la vida quotidiana.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat i ha destacat que “hem emmarcat aquesta e-Fira dintre de la Festa Major que a més hem volgut que giri al voltant d’aquest eix de la sostenibilitat”. Sánchez posa de manifest que la iniciativa permet als ciutadans “veure com amb petits gestos i petits hàbits poden contribuir amb la sostenibilitat, l’ecologia, i la reversió del canvi climàtic, en definitiva és una bona manera de veure totes les coses que podem fer, que no són tan difícils”.

L'e-Fira no és només la primera que es celebra a Gavà, sinó que també és la primera que té lloc a la comarca del Baix Llobregat. La seva celebració “s’emmarca també dins del compromís municipal de reducció de gasos d’efecte hivernacle que implica una reducció d’aquests gasos del 20% pel 2020, i de fet l’Ajuntament acaba de signar un pacte que estableix una reducció del 40% per l’any 2030”, segons ens explica Armand Ribes, cap del departament de Medi Ambient, Mobilitat i Protecció Civil.

Aquests compromisos del consistori impliquen, “a més a més de treballar tot el que és eficiència energètica i implantació d’energies renovables, la conscienciació ciutadana i la promoció d’activitats encaminades a reduir el consum d’energia”, segons Ribes. En aquest escenari, doncs, l'e-Fira era un esdeveniment on l’Ajuntament havia de posar tot l’accent possible.

Al costat de l'e-Fira s’hi ha instal·lat també l’anomenada Festa de l’Energia, que persegueix uns objectius similars tot i que adreçats als més petits, i per tant consisteix en diversos jocs on la sostenibilitat és la protagonista. Raquel Sánchez no dubta en destacar la importància d’implicar als infants en aquesta qüestió ja que “són la generació que definitivament d’aquí a uns anys haurà de consolidar sí o sí aquesta nova mentalitat i aquesta manera de fer les coses diferents”.

 

 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Notícia
L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

La plaça de Jaume Balmes va acollir la Fira de la Mobilitat Sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies. L’activitat, que recordem-ho es va haver d’ajornar fa una setmana per les previsions de pluja, va comptar amb l’exposició de vehicles elèctrics, híbrids i de gas que incloïen dos models Tesla que poden circular a través d’un mòbil i un prototip dissenyat per la UPC.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Butlletí