Gavà celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Font: Els Bruguers

31/05/2019 - 08:55

L’Ajuntament de Gavà ha organitzat activitats per als dies 31 de maig i 2 de juny

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible l’Ajuntament de Gavà ha organitzat diferents activitats per donar a conèixer l’objectiu i la importància de la celebració d’aquesta setmana arreu d’Europa.

Entre els compromisos assumits per l’Ajuntament de Gavà, amb la signatura del Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, hi ha la celebració anual de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. L’objectiu de la celebració d’aquesta setmana a tot Europa és conscienciar sobre l’excessiu i ineficient consum d’energia actual i d’alertar sobre les seves conseqüències i presentant alternatives per estalviar energia i diners. Des de l’Ajuntament de Gavà és vol treballar per assolir els objectius marcats de cara a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i promoure el consum d’energies renovables entre la ciutadania.

La primera de les activitats d’enguany es farà divendres 31 de maig, a les 18h, a l’Espai Jove Casa Gran. L’activitat  preparada és l’escape room sobre canvi climàtic «Sea Level Rise Room» Sereu capaços d’aturar la pujada del nivell del mar?, activitat organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El diumenge 2 de juny la ciutadania podrà gaudir de la Festa de l’Energia Sostenible amb un grapat d’activitats,a la plaça Batista i Roca, de 10.30 a 14 hores, entre elles es podrà tastar xocolata ecològica cuinada amb energia solar. Els més petits també podran participar en diferents activitats i tallers com: construir per conèixer els usos quotidians de l’energia,  com ser més eficients alhora de consumir energia, divertir-se amb els inflables i participar al ciucuit d’Ecoxocs.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Notícia

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 se celebrarà del 26 al 30 de setembre amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

Article

L’Ajuntament de Gavà substitueix 6.295 punts de llum de la via pública amb tecnologia LED i suma la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes del Centre de Serveis a l’Empresa i del magatzem de PRESEC.

Butlletí