Finalitzen les obres d'instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'Escola Ronçana

29/05/2023 - 10:00

La Biblioteca i l'edifici de l'Ajuntament també en disposaran en les pròximes setmanes.

La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'Escola Ronçana ja ha finalitzat i, per tant, les plaques ja estan connectades i produeixen energia elèctrica neta per a l'escola.

L'actuació va començar el passat dimarts 4 d'abril i ha constat de la col·locació de 30 mòduls fotovoltaics de 450 w de potència unitària, que sumen 13,5 KWp i 12 KWn en total. Ocupen una superfície de 102 m² a la coberta de l'escola i s'estima que anualment produeixin 19,20 MWh, una xifra que equival a un estalvi d'emissions de 4,97 tn de CO₂. L'obra l'ha dut a terme UTE Instec N.2 per un import de 22.890,15 euros (sense IVA).

En les pròximes setmanes també es col·locaran plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i a l'edifici de l'Ajuntament de Santa Eulàlia. El projecte, que inclou aquestes tres actuacions en equipaments municipals, té com a objectiu dotar aquests edificis amb un autoconsum parcial amb una compensació d'excedents de fins a 100 kw.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Notícia

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús ha aprovat el projecte per instal·lar plaques solars a les escoles. L’objectiu és que amb aquesta instal·lació també en surtin beneficiats altres edificis municipals. Les plaques es col·locaran, durant l’any que ve, a l’escola l’estelada i a la petita estelada. Es calcula que permetin un estalvi energètic de gairebé el 40% del consum total dels dos edificis.

Butlletí