Esplugues referma el seu compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible

20/08/2020 - 08:36

En la sessió del ple ordinari celebrat el dilluns 27 de juliol –novament, de forma telemàtica-, l’Ajuntament d’Esplugues ha fet un pas més endavant refermant el seu compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

D’una banda, s’ha aprovat per unanimitat assumir la Declaració de la FEMP en favor de l'Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, d’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l'Ajuntament d'Esplugues a la ‘Red de Entidades Locales para el Desarrollo de los ODS de la Agenda 2030’.

A la Declaració en favor de l'Agenda 2030, aprovada per la FEMP en el marc del seu XII Ple d’1 d’octubre de 2019, s’assumeix un compromís polític i ètic amb l'Agenda 2030 per convertir-la en una prioritat estratègica a nivell nacional i internacional, convençuts que és el marc de polítiques públiques a seguir en els propers anys per al desenvolupament d'una societat més justa, lliure i igualitària.

Es contemplen disset objectius que connecten de manera directa l'acció internacional, nacional i local, i que situen les ciutats i els seus governs com a poders públics primordials per a la seva efectiva consecució.

El ple corporatiu de la FEMP confia que els diferents espais de discussió i decisió internacional sobre l'Agenda 2030, com la Cimera dels 17 ODS, reconeguin i reforcin el paper de els governs locals i de les seves associacions per accelerar la implementació dels objectius globals, plantejant l'adopció de marcs d'acció que reforcin les capacitats locals i mobilitzin finançament adequat. Per a això és necessari consolidar espais de diàleg entre els governs locals, els governs nacionals i el sistema dels governs nacionals i el sistema de les Nacions Unides.

Així mateix, amb l’aprovació de l'adhesió de l'Ajuntament a la ‘Red de Entidades Locales para el desarrollo  de los ODS de la Agenda 2030’ de la FEMP, Esplugues se suma als governs locals que es comprometen a localitzar i implementar els ODS de l'Agenda 2030 de forma transversal en les polítiques públiques municipals. L'activitat d’aquest ens està dirigida a afavorir la coordinació d'actuacions entre els governs locals, permetent aconseguir millors resultats en la implementació de l'Agenda 2030 en els municipis, a través de la localització i desenvolupament dels ODS en l'àmbit local.

Amb l’adhesió, l’Ajuntament es compromet entre d’altres a treballar en l'aprovació d'un Pla d'Actuació o Estratègia Local, en què s'elabori una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

Notícia

Totes les regidores i regidors han rebut una formació sobre aquesta iniciativa de les Nacions Unides, que pretén promoure polítiques públiques que vetllin per la pau, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

Acte
14/05/2021 - 00:00
Plaça de Maluquer i Salvador, 1 . Granollers

Butlletí