Es signa conveni per al desenvolupament integral de les Muntanyes del Baix Llobregat

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat i Premsa del Baix

04/07/2018 - 08:27

L’ermita de Sant Ramon de Sant Boi de Llobregat ha acollit l’acte de signatura del conveni de col·laboració per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda, acompanyada del conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Josep Blanco, i del President del Consell Comarcal, Josep Perpinyà. Els 16 ajuntaments signants del conveni (Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Pallejà, La Palma de Cervelló, Cervelló, Vallirana, Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Martorell i Castellví de Rosanes) comparteixen la voluntat de treballar conjuntament per tal que el territori de muntanya no urbanitzable tingui un futur com a espai natural i com a espai actiu.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat el "desig de treballar conjuntament per conservar, preservar i desenvolupar de forma integral el nostre territori agroforestal". En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, ha dit que "cal tenir una mirada conjunta dels espais naturals per poder fer una bona gestió" i ha afegit que s'ha de treballar des d'una perspectiva metropolitana.

Passats més de deu anys de la signatura de l’anterior conveni, i tenint en compte l’experiència adquirida pel que fa a la coordinació entre ajuntaments, la planificació de les actuacions intermunicipals, el paper del Consell Comarcal i la disponibilitat de recursos, entre d’altres, s’ha considerat convenient formular un nou conveni marc per tal de donar un impuls a la voluntat expressada i per actualitzar els mecanismes de coordinació i operatius entre les institucions signants.

Novetats

S’introdueix el paper del Consell Comarcal, que assumeix funcions de coordinació de les institucions signants, i de representació del conjunt d’aquestes en allò relacionat amb el desenvolupament de les línies d’actuació previstes en el Pla Director, i la creació de l’Oficina tècnica, ubicada a la seu del Consell Comarcal, que és el punt de coordinació de les actuacions derivades del present conveni, i el punt relació amb els tècnics i tècniques dels ajuntaments. A més, té les funcions d’assessorament als serveis tècnics municipals, relació tècnica amb altres entitats i projecció cap a l’exterior de les actuacions suprarmunicipals. 

El nou conveni considera com a àmbit territorial de les Muntanyes del Baix, els espais no urbanitzables de muntanya de la comarca del Baix Llobregat situats entre el delta del Llobregat, el riu Llobregat, el riu Anoia i el Parc del Garraf, conformant un nou àmbit geogràfic coherent.

Amb aquest nou conveni es preveu millorar l’eficiència de la gestió pública i de la col·laboració amb els agents privats del territori agroforestal.

Foto: Cristina Diestro


 

Municipis: 

Relacionats

Article
Amb més de 30 anys d’història és un de les primeres iniciatives d’educació ambiental de Catalunya

Les visites escolars als Espais Naturals del riu Llobregat es reprendran al llarg d’aquest mes d’octubre. Amb això arrenca també una nova edició del programa Apropa’t al Delta de l’Ajuntament del Prat, un dels primers a Catalunya d’educació ambiental, amb més de 30 anys d’història i pel qual han passat fins ara més de 200.000 alumnes d’arreu de Catalunya.

Notícia

El Banc de Terres és un projecte impulsat pel BCN Smart Rural i creat conjuntament per la Diputació de Barcelona, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i té com a objectiu d'incentivar l'activitat agrícola i ramadera a l'entorn del Parc Rural de Montserrat i intentar recuperar terrenys agrícoles que actualment estan en desús o abandonats per tal d’augmentar les terres arables i facilitar l’accés a la terra a la pagesia de la zona. 

Notícia

En el marc de les actuacions previstes per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per a adaptar-se a l’impacte del canvi climàtic i lluitar contra els seus efectes, a l’actualitat es duen a terme els treballs necessaris per crear un sistema de recollida d’aigües pluvials per a la seva utilització contra possibles incendis forestals.

Butlletí