Es constitueix la Taula de les energies renovables del Vallès Occidental

06/02/2024 - 08:30

Aquesta taula vol ser una eina que permeti coordinar les polítiques municipals i catalanes per abordar els reptes que planteja la transició energètica. 

La primera sessió de la taula ha estat presidida pel president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, acompanyat del conseller de transició energètica, Andrés Medrano. En aquesta primera sessió s’ha comptat amb la participació de la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, qui ha explicat en quin punt es troba el desenvolupament del Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER.

El president del Consell, Ignasi Giménez, ha destacat l’objectiu “que aquesta taula, sigui un punt de trobada, un espai de debat on puguem compartir una visió comarcal, compartir inquietuds, experiències i on puguem establir mecanismes de cooperació davant la implementació de les energies renovables al territori”. 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental forma part de la Xarxa d’oficines comarcals de transició energètica. El conseller Andrés Medrano ha destacat la feina feta des de l’Oficina comarcal de transició energètica i l'acabada d'estrenar Oficina de transformació comunitària que, fruit del finançament europeu Next Generation, ha de permetre avançar en la creació de comunitats energètiques al Vallès Occidental. 

 

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya

Segons dades del Consell Comarcal, el Vallès Occidental és la comarca de Catalunya amb major potencial de generació fotovoltaica a cobertes i teulades, mentre que el potencial a terra de la comarca està molt limitat per escasses zones compatibles amb la implementació d’instal·lacions fotovoltaiques.  

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER, ha de definir els criteris per a la implementació d’instal·lacions d’energia fotovoltaica a Catalunya i a cada comarca. Des del Consell Comarcal s’ha coordinat les aportacions dels ajuntaments en el procés d’elaboració del PLATER en la fase de consulta prèvia. 

Avui, la directora de l’ICAEN ha explicat als representants dels ajuntaments vallesans que el PLATER finalment contemplarà, també, la implantació de l’energia fotovoltaica en cobertes, tal com van demanar els ajuntaments vallesans i el Consell Comarcal.  

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Acte
27/11/2023 - 09:00
En línia i presencial al Centre Tecnològic Leitat (Carrer Innovació, 2, 08225, Terrassa)

Butlletí