Es constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona

20/11/2022 - 12:00

Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació ciutadana que esdevindrà un punt d'inflexió en les actuacions encaminades a protegir i millorar el medi ambient a la ciutat.

Actualment, l'Assemblea General la formen divuit entitats, entre els quals hi ha organitzacions que treballen en l'àmbit del medi ambient, representants del sector empresarial i d'associacions veïnals, institucions com la Universitat Rovira i Virgili (URV), els Serveis Territorials d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i el departament de Costes del govern espanyol. 

En la primera sessió celebrada aquest dimecres es van proposar i aprovar cinc taules temàtiques de treball. Una d'aquestes taules està dedicada al GreenBelt'26, per fer un seguiment i fiscalitzar el projecte de renaturalització d'espais urbans i periurbans de l'Anella Verda seleccionat per rebre el finançament dels Next Generation. La resta de les quatre taules estan destinades als assumptes relacionats amb platges, rius, qualitat mediambiental i boscos. En la primera sessió celebrada ahir també es va presentar el Pla de treball de la conselleria de Medi Ambient 2022-2023 i es van detallar totes les accions incloses en el projecte GreenBelt'26.

Entre altres funcions, el Consell Municipal de Medi Ambient neix per formular propostes, emetre informes no vinculants, promoure la participació de la ciutadania i els agents implicats en campanyes i actes de sensibilització, suggerir la participació de persones que puguin assessorar a petició de la presidència o de la meitat de membres del consell, i informar de les activitats de protecció i defensa del medi ambient, entre altres.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat la nova edició de la campanya de fauna marina, amb l’objectiu d’incentivar el compromís social vers la protecció de la fauna i donar a conèixer la biologia dels animals marins, com identificar els seus rastres o com actuar en cas de detectar-los.

Notícia

La Diputació de Tarragona ha atorgat 243.000 euros a 10 entitats de la demarcació que proporcionen feina a persones amb discapacitat a través de la conservació i millora d'espais naturals

Notícia

El projecte per a un menjador escolar sostenible a l’escola de Rocafort de Queralt, mereixedora del Premi Iniciativa Medi Ambient 2022 de la Diputació de Tarragona. La recuperació de la Val de Zafán a Amspota com a via verda, accèssit. 

Butlletí