Es constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona

20/11/2022 - 12:00

Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació ciutadana que esdevindrà un punt d'inflexió en les actuacions encaminades a protegir i millorar el medi ambient a la ciutat.

Actualment, l'Assemblea General la formen divuit entitats, entre els quals hi ha organitzacions que treballen en l'àmbit del medi ambient, representants del sector empresarial i d'associacions veïnals, institucions com la Universitat Rovira i Virgili (URV), els Serveis Territorials d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i el departament de Costes del govern espanyol. 

En la primera sessió celebrada aquest dimecres es van proposar i aprovar cinc taules temàtiques de treball. Una d'aquestes taules està dedicada al GreenBelt'26, per fer un seguiment i fiscalitzar el projecte de renaturalització d'espais urbans i periurbans de l'Anella Verda seleccionat per rebre el finançament dels Next Generation. La resta de les quatre taules estan destinades als assumptes relacionats amb platges, rius, qualitat mediambiental i boscos. En la primera sessió celebrada ahir també es va presentar el Pla de treball de la conselleria de Medi Ambient 2022-2023 i es van detallar totes les accions incloses en el projecte GreenBelt'26.

Entre altres funcions, el Consell Municipal de Medi Ambient neix per formular propostes, emetre informes no vinculants, promoure la participació de la ciutadania i els agents implicats en campanyes i actes de sensibilització, suggerir la participació de persones que puguin assessorar a petició de la presidència o de la meitat de membres del consell, i informar de les activitats de protecció i defensa del medi ambient, entre altres.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Un total de 51 municipis de set comarques en l'àmbit del Consorci d'Aigües de Tarragona passaran a l'escenari d'alerta, amb caràcter preventiu, arran del descens de volums de l’embassament de Mequinensa, tot i que les demandes estan garantides.

Notícia

El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la nova licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que ja s'havia licitat l'últim trimestre del 2022 i va quedar desert.

Notícia

L’acord permetrà la gestió, restauració i conservació d’aquest espai natural a tocar de la desembocadura del riu Gaià.

Butlletí