Es canviaran més de 1.500 lluminàries a Santa Perpètua de Mogoda per estalviar energia

22/12/2017 - 09:02

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda invertirà més de 750.000 euros per canviar 1.519 lluminàries amb tecnologia led en l’eix del carrer de Sant Isidre i les avingudes de Santiga, de Mossèn Jacint Verdaguer i Tres.

El Ministeri d’Energia, a través de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia) ha atorgat al consistori perpetuenc un préstec de 756.967,40 euros per executar l’actuació que s’inscriu en el compromís de fer accions per assolir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle en el marc del Pacte dels Alcaldes per a l’Energia i el Clima, segons la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia.

La renovació de la instal·lació de l’enllumenat exterior d’aquests carrers de Santa Perpètua es realitzarà en un període màxim de sis mesos un cop s’adjudiqui l’obra. La nova instal·lació permetrà un estalvi del consum d’energia del 71,79%. Neus Garcia ha destacat que a banda de l’estalvi econòmic, el canvi de lluminàries també representarà una reducció important de la contaminació.

D’altra banda, l’Ajuntament ha canviat les lluminàries de La Rambla i n’ha instal·lat unes noves amb tecnologia LED. L’actuació suposarà un estalvi de 23.783kWh/any que equival a 9.156 kg de CO2, segons dades de l’Àrea de Territori que ha informat també que la potencia contractada abans era de 7,51kW i s’ha passat amb la nova instal·lació a 2,93kW, el que representa un estalvi del 60% en el consum. La regidora de Medi Ambient ha destacat la importància de l’acció. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La mesura permetrà millorà l’eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica als carrers del nucli urbà i a totes les urbanitzacions que encara no compten amb llums LED

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Butlletí