Els municipis de la subconca del Ripoll analitzen la problemàtica del riu i els projectes comuns

01/08/2017 - 09:11

Alcaldes i representants de diversos municipis han participat a Sabadell en una reunió de la subconca del Ripoll del Consorci Besòs - Tordera, on han analitzat la problemàtica del riu i els projectes que es poden posar en marxa conjuntament.

La trobada ha comptat amb la participació de Sergi Mingote, alcalde de Parets i president del Consorci; Sílvia Fuster, alcaldessa de Barberà; Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de Sabadell; Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat de Sabadell, i regidors i tècnics de Cerdanyola del Vallès, Castellar del Vallès, Ripollet, Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

Entre les propostes que s’abordaran properament hi ha la redacció d’un pla director aigües regenerades que vol aprofitar les oportunitats que es presenten amb l’aigua depurada a les EDAR municipals. També s’està redactant el pla director de camins fluvials, que vol fer inventari dels camins i detectar dèficits de connectivitat entre els nuclis urbans.

Joan Berlanga ha afirmat que “el riu Ripoll no entén de termes municipals i per això hem de treballar conjuntament per tenir vies de col·laboració entre els ajuntaments i compartir gestió i lideratges”.

Maties Serracant ha destacat que “volem avançar en l’ús ciutadà del riu i dels espais verds que faciliten la connectivitat del Vallès. Per això estem treballant en un estudi de la planificació urbana del rodal i en desenvolupament del Pla de Camins”.

Sabadell treballa conjuntament amb altres municipis amb l’objectiu de recuperar la llera del Ripoll i garantir el desenvolupament sostenible d'aquest riu.

La voluntat municipal és treballar per trobar una oportunitat per fer de la llera del riu la rambla del futur dels municipis implicats, redefinida sota la premissa del desenvolupament sostenible, on les dimensions ambientals, socials i econòmiques estiguin en equilibri. 

En aquest sentit, es buscarà la fórmula adequada per protegir, recuperar i dinamitzar la llera del riu Ripoll i el riu Sec i la riera de Sant Cugat des de cada municipi, sota una visió de conjunt.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'AMB comença les obres de transformació d'aquest eix vertebrador de Montcada i Reixac la ciutat, que connectarà l'espai fluvial amb el nucli urbà. El pressupost és d'uns 2,7 M€ i està finançat per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER.

Notícia

Un nou pla proposa gairebé mig miler d’habitatges públics i impulsar la millora ambiental del Besòs. El programa inclou una trentena de mesures conjuntes enfocades a la integració urbana, la recuperació ambiental, la protecció del litoral, la dinamització econòmica i l’habitatge públic.

Notícia

Amb un pressupost de 1.700.000 €, l’empresa SQVAigua, que ha entrat en funcionament el 3 de gener, preveu invertir 150.000 € aquest 2023 per millores de la xarxa

Butlletí