El servei de bicicletes compartides AMBici arriba a Gavà

26/05/2023 - 07:47

Des del 4 de maig ja es pot fer ús d’aquest nou mitjà de transport elèctric, present també a altres ciutats metropolitanes.

Després d’implantar-se amb èxit a altres municipis de la comarca, l’AMBici ha arribat a Gavà. Es tracta d’un servei de bicicletes elèctriques compartides que ha posat en marxa l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu és oferir una alternativa sostenible a la mobilitat, tant a dins de la ciutat com entre localitats properes. L’AMBici ja es va estrenar al gener en altres municipis del Baix Llobregat i actualment el trobem disponible a les poblacions veïnes de Viladecans i Castelldefels. D’aquesta manera, aquest servei afavoreix no només la mobilitat arreu de la ciutat, sinó també de la comarca.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha comprovat la facilitat d’ús de l’AMBici, i ha assegurat que “com sempre, tot el que sigui sostenibilitat i poder conservar el transport que no sigui contaminant, molt millor”.

A hores d’ara, a Gavà trobem nou estacions d’AMBici. Set estan situades al nucli urbà: al costat de l’estació de Renfe, al passeig de Joan Maragall, a la Rambla, a la plaça de Catalunya, al costat de l’Ajuntament, a l’Institut El Calamot i al barri de Can Tries; mentre que, ben aviat, s’instal·larà una altra a la C-245, a l’altura del carrer de les Colomeres. I, finalment, trobem altres dues estacions al barri de Gavà Mar, a l’avinguda del Mar i al costat del monument de la Vela.

Segons Badia, “això facilitarà molt el fet que ens podem moure per la ciutat sense haver d’agafar el vehicle, i és un pas més per la sostenibilitat i la mobilitat amb una mica de responsabilitat. El fet de tenir punts de bicicletes a la platja, ens facilitarà aquest trànsit de persones, que no de cotxes a la zona, i això és molt satisfactori”.

 

Com funciona l’AMBici

•    El servei funciona durant 19 hores, des de les cinc del matí fins a les 12 de la nit, cada dia de l’any.
•    Per activar-lo, només cal registrar-se des del portal web www.ambici.cat o l’aplicació i escollir una de les tarifes disponibles.
•    Aquest 2023, l’AMB ofereix un abonament promocional de 25 euros l’any, que inclou els primers 30 minuts de cada lloguer. A partir d’aquesta primera mitja hora, es paga 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
•    Si la persona usuària vol una targeta AMBici, haurà de pagar 6 euros addicionals però, en canvi, l’ús des de l’aplicació és gratuït.
•    A partir del 2024, la subscripció AMBici costarà 40 €/any.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

Un any després de l’inici del servei, s’han instal·lat 168 estacions i més de 1.800 bicicletes. Badalona, Viladecans, Cornellà de Llobregat i Castelldefels són els municipis on es fan més viatges en origen.

Butlletí