El passeig marítim de Premià de Mar s'il·lumina amb fanals solars

13/08/2018 - 08:22

S'ha procedit a la instal·lació de 89 unitats de fanals alimentats per energia fotovoltaica que il·luminaran el passeig marítim des del port i fins al terme municipal del Masnou.

Els fanals, dissenyats pels Serveis Tècnics municipals de l'Ajuntament de Premià de Mar, compleixen les condicions de seguretat que imposa Adif per posar elements d'il·luminació al costat de les vies dels trens. En aquest sentit, el gestor ferroviari imposava que els fanals tinguessin una alçada màxima que els models convencionals no compleixen, per la qual cosa es va optar per un model propi. D'altra banda el disseny soluciona també els problemes tècnics i econòmics que implicava portar energia elèctrica a l'altra banda de les vies per poder il·luminar el passeig.

Els fanals, aprovats després de fer diverses proves amb un prototipus, fan una alçada de 2,20 metres sobre una base rectangular de 29x16 cm i van collats a terra a una base de formigó. La part frontal és la que allotja les plaques fotovoltaiques per recollir l'energia del sol mentre que el llum surt pels laterals i per un pilot frontal. Els fanals se situen a una distància de 15 metres l'un de l'altre, de manera que tot l'espai entre ells queda suficientment il·luminat. 

Els ginys s'activaran mitjançant un sensor de llum que els encendrà a partir d'un nivell determinat de foscor i els apagarà amb l'arribada de la llum del dia. També es poden programar perquè s'encenguin o s'apaguin a una hora determinada.

Els fanals estan fets d'alumini per prevenir la forta corrosió que provoca la proximitat al mar. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu és millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat i reduir l’impacte ambiental minvant les emissions de CO2. El canvi a tecnologia LED també permet tenir les instal·lacions d'enllumenat monitoritzades, de manera que es pot respondre més eficaçment en cas d'avaries o incidències i a l'hora de millorar el manteniment.

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Notícia
 

Les actuacions municipals d’adequació d’enllumenat mitjançant la implantació de pàmpols de leds es va iniciar l’any 2014 a les vies de la xarxa viària bàsica i des d’aleshores s’hi ha donat continuïtat, amb l’objectiu de promoure actuacions d’estalvi energètic que permetin reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Butlletí