El Papiol estrena la I Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya

Font: El Punt i FiMob

12/03/2019 - 08:45

Diversos alcaldes catalans han promogut la primera Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya, celebrada al Papiol, on s'han reunit administracions públiques, experts, ciutadans i empreses per dialogar de manera constructiva sobre la mobilitat del futur i sobre quines mesures relacionades amb el transport poden ajudar a millorar la qualitat de l’aire.

En la inauguració, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar que la mobilitat és molt més que “tenir un vehicle privat”, i va advocar per entendre aquest concepte com un servei. Calvet va defensar que per poder “posar al dia totes les infraestructures” fan falta més recursos, que es podran obtenir quan s’implanti el sistema de vinyeta, que substituirà els actuals peatges en vies d’alta capacitat per una “tarifa plana” condicionada pel quilometratge i la recurrència.

A FiMob, el visitant pot provar i comprar tot tipus de vehicles sostenibles, des de prototips realitzats per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la UPC fins als cotxes elèctrics més venuts del mercat, passant per vehicles de mobilitat personal com els hoverboards de les marques de referència del sector. 


 

Categories: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat 2023. Molts municipis organitzen activitats per promoure una mobilitat més sostenible. Ens centrem en l'exemple de Sant Joan Despí.

Butlletí