El Papiol estrena la I Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya

Font: El Punt i FiMob

12/03/2019 - 08:45

Diversos alcaldes catalans han promogut la primera Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya, celebrada al Papiol, on s'han reunit administracions públiques, experts, ciutadans i empreses per dialogar de manera constructiva sobre la mobilitat del futur i sobre quines mesures relacionades amb el transport poden ajudar a millorar la qualitat de l’aire.

En la inauguració, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar que la mobilitat és molt més que “tenir un vehicle privat”, i va advocar per entendre aquest concepte com un servei. Calvet va defensar que per poder “posar al dia totes les infraestructures” fan falta més recursos, que es podran obtenir quan s’implanti el sistema de vinyeta, que substituirà els actuals peatges en vies d’alta capacitat per una “tarifa plana” condicionada pel quilometratge i la recurrència.

A FiMob, el visitant pot provar i comprar tot tipus de vehicles sostenibles, des de prototips realitzats per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la UPC fins als cotxes elèctrics més venuts del mercat, passant per vehicles de mobilitat personal com els hoverboards de les marques de referència del sector. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les administracions públiques i els seus gestors tindran un protagonisme destacat aquests dies, ja que els organitzadors, Alcaldes.eu, l'Ajuntament del Papiol i l'Associació del Polígon Industrial Sud del Papiol, han fet coincidir la fira amb la Convenció Nacional d'alcaldes 2019 que tindrà lloc el día 8 de febrer al matí al mateix recinte de la fira. A més, el día 9, també al matí, es celebrarà una Trobada Tècnica de Regidors de Mobilitat per generar debat, exposar problemes i buscar solucions entre els responsables competents en la matèria.

Notícia
El centre de la ciutat es tancarà al trànsit per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

El barri de Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts es convertirà en una gran zona de vianants a partir del desembre gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El procés de conversió en zona de vianants es farà en dues fases i servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats al llarg de tot l’any.

Butlletí