El Papiol estrena la I Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya

Font: El Punt i FiMob

12/03/2019 - 08:45

Diversos alcaldes catalans han promogut la primera Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya, celebrada al Papiol, on s'han reunit administracions públiques, experts, ciutadans i empreses per dialogar de manera constructiva sobre la mobilitat del futur i sobre quines mesures relacionades amb el transport poden ajudar a millorar la qualitat de l’aire.

En la inauguració, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar que la mobilitat és molt més que “tenir un vehicle privat”, i va advocar per entendre aquest concepte com un servei. Calvet va defensar que per poder “posar al dia totes les infraestructures” fan falta més recursos, que es podran obtenir quan s’implanti el sistema de vinyeta, que substituirà els actuals peatges en vies d’alta capacitat per una “tarifa plana” condicionada pel quilometratge i la recurrència.

A FiMob, el visitant pot provar i comprar tot tipus de vehicles sostenibles, des de prototips realitzats per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la UPC fins als cotxes elèctrics més venuts del mercat, passant per vehicles de mobilitat personal com els hoverboards de les marques de referència del sector. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les administracions públiques i els seus gestors tindran un protagonisme destacat aquests dies, ja que els organitzadors, Alcaldes.eu, l'Ajuntament del Papiol i l'Associació del Polígon Industrial Sud del Papiol, han fet coincidir la fira amb la Convenció Nacional d'alcaldes 2019 que tindrà lloc el día 8 de febrer al matí al mateix recinte de la fira. A més, el día 9, també al matí, es celebrarà una Trobada Tècnica de Regidors de Mobilitat per generar debat, exposar problemes i buscar solucions entre els responsables competents en la matèria.

Notícia
L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

La plaça de Jaume Balmes va acollir la Fira de la Mobilitat Sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies. L’activitat, que recordem-ho es va haver d’ajornar fa una setmana per les previsions de pluja, va comptar amb l’exposició de vehicles elèctrics, híbrids i de gas que incloïen dos models Tesla que poden circular a través d’un mòbil i un prototip dissenyat per la UPC.

Butlletí