El nou model energètic protagonitza la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Font: Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona

15/09/2022 - 08:37

 

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 se celebrarà del 26 al 30 de setembre amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model. 

La campanya promocional de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 reivindica el nou model energètic com l’única tendència que no hauria de passar mai de moda. Presenta el nou model energètic com un model innovador i atractiu que, al contrari de les modes passatgeres, la societat no hauria d’oblidar al cap d’uns quants mesos.  

Barcelona s’hi adhereix, un any més, amb un programa d’activitats que contribuirà a amplificar aquest missatge entre els barcelonins i barcelonines. Amb aquest objectiu, la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) ofereix un programa de visites a instal·lacions de tota la ciutat, exemples de l’actual transició energètica a Barcelona: les instal·lacions eficients del Museu Nacional d’Art de Catalunya, la coberta fotovoltaica del Convent de Sant Agustí, el prototip d’habitatge sostenible de l’UPC (el TO), la pèrgola de la Plaça Comín, el crematori del Cementiri de Montjuïc, etc.

El programa de visites és una activitat comuna a tot Catalunya que sota el títol Portes obertes a l’energia sostenible proposa que la ciutadania accedeixi a edificis i equipaments del municipi que ja disposen d’instal·lacions (públiques o privades) de producció d’energia d’origen renovable o d’eficiència energètica.

Molts altres municipis organitzaran activitats i portes obertes. La Diputació de Barcelona els donarà suport amb la organització de més de 50 activitats entre tallers i activitats de sensibilització i educació per la transició energètica, exposicions i cessió de materials.

Com a novetat, s'estrenarà l'activitat Qüestió de temps en versió de petit format: un escape room de carrer on aprendre la importància d'actuar ja per mitigar el canvi climàtic.  Es podrà participar en les sessions previstes a Sant Just Desvern, la Nou de Berguedà, Súria, Granollers, Montornès del Vallès, Sant Vicenç de Castellet o Vilafranca del Penedès.

També organitzen activitats com les xerrades amb jocs Biomassa pel Clima o les activitats lúdiques Pedalem pel Clima i Pedalem amb energia. Podreu veure com funciona una cuina solar i saber-ne més sobre l'energia sostenible amb els punts informatius Coneix l'autoconsum i Mesurem amb energia. També es podran visitar les exposicions, amb visites comentades, Actuem amb energia i Treballem per l'energia sostenible.


 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Notícia

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una vila més eficient i més sostenible

Butlletí