El nou cotxe dels vigilants municipals de Calaf serà 100% elèctric

22/06/2018 - 07:45

L'Ajuntament de Calaf compra un vehicle elèctric a través del sistema de compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). El cost és de 30.835,66 euros i suposarà un conjunt d'avantatges energètics, ambientals i econòmics per al municipi.

L'Ajuntament de Calaf ha aprovat l'autorització de la compra d'un vehicle elèctric Nissan LEAF i el seu punt de càrrega vinculat.

La compra es realitzarà a través del sistema de compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis ja que el municipi està adherit des del  2012 a aquest sistema d'adquisició centralitzada destinada als ens locals i des del gener de 2018 es va adherir al marc de mobilitat sostenible que promou aquest tipus d'adquisicions.

El cost serà de 30.835,66 euros i representarà un conjunt d'avantatges respecte al vehicle convencional.

A nivell energètic, afavorirà la reducció de la dependència energètica dels derivats del petroli, afavorirà l'autoconsum i permetrà la integració de les energies renovables a la mobilitat.

Des d'un punt de vista ambiental, no generarà emissions ni partícules contaminants (PM10, NOx, CO i CO2), per la qual cosa es reduirà la contaminació i els problemes de salut pública. A més, també disminuirà la contaminació acústica.

Econòmicament parlant, el cost d'adquisició d'un vehicle elèctric és superior al convencional, però tant el manteniment com el cost de l'energia és considerablement inferior, per la qual cosa, a llarg termini, el cost total serà inferior.

L'actual cotxe dels vigilants municipals, un Opel Corsa del 2002, es mantindrà com a cotxe de reforç.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Nou equips formats per alumnat de formació professional d'arreu de Catalunya han dissenyat, construït i posat a prova en un traçat urbà els seus prototips de vehicles elèctrics

Article

Alumnat de quart d’ESO de l’INS Rovira-Forns ha estrenat una de les noves activitats de la Programació estable a les escoles que ofereix la Regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Butlletí