El Dia de la Terra i la Fira del vehicle elèctric sumen per un Rubí més sostenible

10/04/2019 - 08:04

Així, els dos esdeveniments organitzats per l’Ajuntament coincidiran el dissabte 27 d’abril a la zona compresa entre les places de Pearson, de la Nova Estació i de l’Antiga Estació i la rambleta de Joan Miró.

La 6a edició del Dia de la Terra i la 3a Fira del Vehicle Elèctric s’uneixen enguany per seguir avançant en la construcció d’un Rubí més sostenible. Així, els dos esdeveniments organitzats per l’Ajuntament coincidiran el dissabte 27 d’abril a la zona compresa entre les places de Pearson, de la Nova Estació i de l’Antiga Estació i la rambleta de Joan Miró. “Com a ciutat que treballa des de la lògica de la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i tot allò que tingui a veure amb la cura del medi ambient, té molt sentit que puguin ser activitats compartides”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La celebració del Dia de la Terra s’estendrà del 23 d’abril al 5 de maig. Dins d’aquesta edició, s’han programat una quarantena de propostes que combinen activitats ja consolidades ─com ara les visites a les masies, la jornada de neteja de l’entorn natural, la mostra de productors agrícoles o els cursos de cuina De l’hort a taula i de compostatge casolà─ amb altres que tenen com a eix vertebrador la protecció de les espècies. Entre d’aquestes últimes, destaquen una visita als eixams dels horts de Can Feliu per endinsar-se en el món de l’apicultura (pendent de data), un taller de construcció d’un jardí de papallones i de plantació de varietats ecològiques locals als horts de Cova Solera (29 d’abril) i un itinerari de natura per Can Pi de la Serra (4 de maig). A més, el 5 de maig tindrà lloc la 26a Trastejada-Clean Up Day, organitzada per l’entitat Caçadors de Trastets amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola Vint-i-cinc de Setembre dins el projecte Fem Barri.

Com és habitual, l’acte central d’aquesta programació serà la Fira del Dia de la Terra, que tindrà lloc el dissabte 27 d’abril a la zona que envolta les places de Pearson i de la Nova Estació. La proposta inclourà activitats per a tota la família, com ara tallers de construcció d’hotels d’insectes i de menjadors d’ocells, passejos en carro de cavalls i l’activitat infantil Toca Terrasobre consum responsable, entre d’altres.

Aquesta mostra se celebrarà a tocar de la 3a Fira del Vehicle Elèctric de Rubí Brilla, programada els dies 26 i 27 d’abril a la rambleta de Joan Miró i la zona de l’Antiga Estació. Un any més, l’esdeveniment serà un aparador de la mobilitat elèctrica i sostenible adreçat tant a la ciutadania com al teixit empresarial.

La Fira del Vehicle Elèctric permetrà als visitants conèixer solucions de mobilitat, obtenir informació i assessorament tècnic, i provar gratuïtament tota mena de vehicles elèctrics. Enguany s’hi han programat xerrades tècniques de comparació de moto de combustió i moto elèctrica, i l’equip Rubí Brilla hi oferirà el servei Ja surt a compte!, consistent a calcular el temps d'amortització que cal per passar-se al cotxe elèctric o a altres serveis de mobilitat sostenible. A més, tornarà a ser una fira lúdica, amb circuits de segways, monocicles i ginys elèctrics per a joves i adults, circuit de cotxes de joguina elèctrics per a nens i nenes, xocolatada solar i música amb l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

En el marc de la fira, el públic també podrà conèixer millor el servei de vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat, que aquest gener ha fet un any a Rubí. En tot aquest temps,  l’han fet servir 41 usuaris i ha recorregut 15.000 quilòmetres, que justament és la distància mitjana que fa un cotxe particular en un any. Del total de 1.223 hores d’ús efectives, 995 han estat activades a través dels vals gratuïts de Rubí Brilla que ha comprat l’Ajuntament de Rubí.

L’alcaldessa ha convidat la ciutadania a participar d’aquests dos esdeveniments: “Ja sigui a través de grans plans o petits projectes, busquem tenir una ciutat més sana, més neta, més sostenible i més rendible”, ha conclòs.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Rubí proposa una programació d'activitats amb la voluntat de reivindicar i cuidar l’entorn natural del municipi.

Acte
22/04/2023 - 10:00
A les places Pearson i Nova Estació. Rubi
Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí