El Consorci Besòs Tordera aposta per l’economia circular

Font: Consorci Besòs Tordera i Vallès Visió

07/11/2019 - 08:00
 

Un dels objectius dels pròxims anys de la nova direcció del Consorci Besòs tordera és impulsar l’economia circular. La nova Junta pel mandat 2019-2023 amb Josep Monràs al capdavant buscarà aconseguir més finançament a través de crear sinergies entre els diferents serveis de l’ens, com ara les depuradores.

Durant les pròximes setmanes, el Consorci també té previst reunir-se amb el Departament de Territori i l’Agència Catalana de l’Aigua per parlar sobre la gestió de les lleres dels rius. El Consorci també vol seguir treballant en els projectes d’educació mediambiental.

Actualment, el Consorci Besòs Tordera està format per 64 municipis del Barcelonès, Osona, Moianès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

D’aquests 64 municipis, 51 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de més de 500.000 habitants i més de 5.800 establiments industrials contaminadors potencials implantats.

El socialista Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, nou president del Consorci Besòs Tordera

Les vicepresidències han anat a parar a mans de Francesc Colomé (JxCat), alcalde de les Franqueses, Pere Grivé (ERC), tinent d’alcalde de Llinars del Vallès, i Neus Garcia (En Comú), regidora de Santa Perpètua de Mogoda. 

La Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera va acollir la primera Junta General del mandat 2019-2023 que ha servit per escollir, amb el vot a favor de tots els representants, la nova Comissió de Govern que estarà al capdavant de l’ens durant aquest període. Igual que en el darrer mandat, aquesta Comissió de Govern té representació de les principals forces polítiques presentes a ambdues conques, mantenint-se així l’obertura política iniciada al si de l’ens durant les darreres dues legislatures.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha estat escollit president de l’organisme, agafant així el relleu a Joan Vila, qui ha deixat la política activa després de ser alcalde d’Aiguafreda durant un total de 16 anys. A les vicepresidències s’incorpora Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, qui ja va exercir aquest càrrec durant el període 2011-2015, i es mantenen del passat mandat Neus Garcia, regidora de Santa Perpètua de Mogoda, i Pere Grivé, tinent d’alcalde de Llinars del Vallès.

Per últim, la Junta General també ha donat la seva aprovació unànime als nous responsables de les diferents subconques, completant així la nova Comissió de Govern:

  • Responsable subconca Mogent: Maria del Mar Garcia (En Comú), tinent d’alcalde l’Ajuntament de Montornès del Vallès.
  • Responsable subconca Congost: Albert Camps (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers.
  • Responsable subconca del Tenes: Jesús Cano (ERC), regidor de l’Ajuntament de Bigues i Riells.
  • Responsable subconca Riera de Caldes: Jaume Mauri (ERC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.
  • Responsable subconca Ripoll: José González (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.
  • Responsable subconca Besòs: Ruth Soto (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
  • Responsables conca de la Tordera: Raül Garcia (JxCat), alcalde de Sant Celoni, i Jordi Xena (JxCat), alcalde de Santa Maria de Palautordera.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant el mes de juny s’ha dut a terme la darrera tanda de mostrejos per avaluar la qualitat de l’aigua del riu Besòs arran de l’incendi a les instal·lacions de l’empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès, produït a mitjan desembre de 2019.

Notícia
L'ACA i el Consorci Besòs Tordera treballen per salvar la fauna afectada per l’incendi
 

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 11 municipis de la llera del Besòs, s’han reunit avui per avaluar els efectes produïts al riu Besòs per l’incendi de dimecres en una fàbrica de Montornès. Les administracions s’han compromès a tirar endavant un pla de xoc immediat per recuperar la biodiversitat del riu Besòs i fer seguiment de les responsabilitats legals que se’n puguin derivar. L’ACA ja va declarar l’emergència al riu Besòs a causa de la contaminació fruit de l'incendi.

Notícia

Les primeres analítiques, recollides el mateix dia 11, van evidenciar altes concentracions de substàncies volàtils presents en dissolvents. Aquests productes, no obstant, tenen una ràpida evaporació. Per aquest motiu, a falta de disposar de més resultats, i arran de les diverses inspeccions fetes en el riu Besòs, s’ha apreciat una millora de la qualitat de l’aigua.

Butlletí