El barri de Montigalà de Badalona disposa del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics situat a l’espai públic

23/06/2017 - 08:28

El punt, instal·lat per l’AMB, dona servei ràpid simultani a un cotxe i dues motocicletes. L’electrolinera s’afegeix a les instal·lacions situades als aparcaments de la societat municipal d’Engestur arreu de la ciutat.

El passeig d’Olof Palme, al barri del Montigalà, disposa d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics que ha instal·lat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona. Aquest és el primer punt de recàrrega exterior que es posa en funcionament a la ciutat i que s’afegeix als que ja es troben als aparcaments de la societat municipal Engestur amb l’objectiu de promoure l’ús dels vehicles elèctrics i de la mobilitat sostenible.

El punt de recàrrega, situat el passeig d’Olof Palme a l’alçada del carrer d’Anna Tugas, té les mateixes característiques que els instal·lats per l’AMB a altres 9 municipis de l’àrea metropolitana. Es tracta d’un punt de recàrrega ràpida per a vehicles i 2 punts de recàrrega destinats a motocicletes elèctriques.

L’AMB és l’encarregada del manteniment i de l’explotació d’aquest punt durant els 5 anys vinents segons recull el conveni signat entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana. L’AMB ha impulsat un pla per promoure la mobilitat sostenible i la promoció dels mitjans de transport que suposen un menor consum energètic i un nivell més baix d’emissions contaminants, com és el vehicle elèctric. La primera acció d’aquest pla és constituir una xarxa de punts de recàrrega de vehicles a l’àmbit metropolità.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
20/11/2021 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona
Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Butlletí