El Bages actua contra la pobresa energètica amb l’impuls d’un servei d’atenció itinerant

25/01/2018 - 16:45

El Consell comarcal del Bages ha presentat la nova Oficina comarcal d’assessorament energètic i atenció a la pobresa energètica, que ofereix atenció i assessorament a la població del Bages en general, alhora que intervé i acompanya a les persones en situació de pobresa energètica.​

La nova Oficina comarcal d’assessorament energètic i atenció a la pobresa energètica és un servei pioner en l’àmbit comarcal a Catalunya que neix amb el triple objectiu d’impulsar noves mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, contribuir a la millora de la qualitat de vida dels bagencs i bagenques i acomplir amb el dret d’accés als subministraments bàsics de llum, aigua i gas.

Aquesta oficina, impulsada per les Àrees de de Medi Ambient i Acció Social i Ciutadania, actuarà de forma itinerant en els 29 municipis que conformen l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) de la comarca i prestarà atenció i assessorament a la població en general i intervenció i acompanyament a persones en situació de pobresa energètica. El servei s’oferirà presencialment a sis municipis diferents, però en tots i cadascun dels punts d’atenció s’atendran usuaris i usuàries de qualsevol dels municipis de l’ABSS. Per a més detalls en relació als punts presencials de l’oficina, es pot consultar aquest tríptic informatiu.

El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que “la lluita contra la pobresa energètica ha estat des del primer dia una de les prioritats del govern del Consell Comarcal, per això fem un pas més impulsant aquest servei per resoldre els dubtes de la ciutadania i garantir els seus drets en matèria energètica; no només volem fer informes de vulnerabilitat, volem anar més enllà per vetllar pel compliment de la llei”.

Marañón, a més, ha recalcat que “els subministraments bàsics són un dret fonamental; la lluita contra la pobresa energètica és una responsabilitat compartida, no només dels poders públics, sinó que també ho és de les companyies subministradores”. I ha afegit que “la Llei 24/2015 és vigent i d’obligat compliment, per això és imprescindible que tots els actors implicats la despleguem amb total valentia, incloses les companyies subministradores”. 

Per tal d’accedir al servei és imprescindible concertar una visita prèvia trucant al número de telèfon 687 721 459, o bé enviant un correu electrònic a oficinaenergetica@ccbages.cat. Els horaris d’atenció són de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, i dilluns i dijous, també de 16 a 19 hores. A més, s’habilitarà el portal http://oficinaenergetica.ccbages.cat amb tota la informació entorn dels drets de la ciutadania en matèria energètica.

En paral·lel, l’Oficina comarcal també actuarà per promoure l’eficiència energètica al Bages, tot donant suport tècnic als Serveis Socials Municipals; oferint formació i assessorament als professionals d’habitatge, consum i serveis socials en l’adquisició de coneixements en la lectura de factures, hàbits de consum que permetin estalviar en la factura, bo social i altres ajudes adreçades a la ciutadania; i realitzant xerrades i tallers d’eficiència energètica dirigits a tota la població.

Durant l’acte de presentació, el coordinador de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de BarcelonaJosep Muñoz, ha felicitat el Consell Comarcal “per una iniciativa pionera en l’àmbit comarcal a l’hora d’apoderar les persones en la promoció de l’eficiència energètica” i ha manifestat que “la Diputació continuarà donant suport econòmic i tècnic en projectes encaminats a contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els vehicles entraran en funcionament de manera progressiva. Amb aquesta compra, els quinze autobusos que fan el servei regular de transport urbà a Manresa seran sostenibles: els 100% elèctrics s’afegeixen als 7 híbrids que ja estan en funcionament. Només en quedaran 3 (els vehicles de reserva) que funcionen amb gasoil.

Article

Els punts d’assessorament energètic de Barcelona (PAE) ja han evitat, des que es van crear, l’any 2017, 107.960 talls de subministrament de llum, d’aigua i de gas en domicilis de la ciutat. A més, han atès consultes de gairebé 155.500 persones de fins a 60.500 llars.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Butlletí