Dessalinitzadores mòbils a Roses

Font: Ajuntament de Roses i Empordà Televisió

13/05/2024 - 07:47

S’instal·laran 4 dessalinitzadores mòbils a Roses per garantir i reforçar el servei d’aigua.

En total es preveu instal·lar 12 dessalinitzadores mòbils de petit format a la zona nord de la Costa Brava Nord, que aportaran 1.000 m³ al dia, 4 de les quals s’instal·laran a Roses. El regidor d’Infraestructures i Serveis Públics de Roses, Lluís Espada, assenyala que "el destí de l’aigua produïda a les dessalinitzadores instal·lades a Roses serà el mateix municipi, a través d’una connexió amb la xarxa de distribució. Amb aquesta actuació, es vol garantir i reforçar el servei d’aigua durant la temporada d’estiu a tota la ciutadania i als serveis del municipi i comptar amb la infraestructura necessària per evitar l’aplicació de noves restriccions".

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona (CACBG), l’ens encarregat de la gestió del servei d’aigua a bona part de la Costa Brava, adquirirà 12 dessalinitzadores mòbils que permetran incrementar l’aigua disponible a la seva xarxa de distribució. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de 5 milions d’euros al CACBC per ajudar a sufragar la inversió.

Les dessalinitzadores s’instal·laran a les següents ubicacions: quatre al municipi de Roses, quatre a dins de les instal·lacions de l’ETAP Empuriabrava, gestionada pel Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, i quatre més a la platja d’Empuriabrava. Tindran un cost aproximat de 10 milions d’euros i es preveu que cadascuna d’elles produeixi 1.000 m3 al dia. Aquesta producció cobrirà aproximadament el 35% de la demanda d’aigua de la zona d’abastament de la Costa Brava Nord del CACBG.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Notícia

Es fixa una limitació del consum global d’aigua per abastament a un màxim de 200 litres per habitant i dia. També es proposa que els municipis que depenen de l’embassament de Siurana, tot i ser competència de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, adoptin les mesures de la fase d’emergència.

Article
Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Els municipis de les comarques gironines no posaran en funcionament les dutxes de les platges aquest estiu, en plena situació de sequera

Butlletí